, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Η αυτοθυματοποίηση του κυρ Μίμη

Πολιτική χαρακτήρισε τη δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της «χειμαρρώδους» απολογίας τουυποστήριξε πως είναι «τίτλος τιμής» για εκείνον το εδώλιο όπου τον οδήγησαν, όπως είπε, τα ισχυρά συμφέροντα με «μεθοδεύσεις και ξεδιάντροπα ψεύδη».

Οπρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ υποστήριξεπως ουδέποτε παρενέβη στους εισαγγελείς οι οποίοι έχουν στραφεί εναντίον του. Δήλωσε «ανεξάρτητος κομματικά», παρά την υπουργοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρομαντικός, ιδεολόγος, «εραστής της Αντιγόνης», όπως χαρακτηριστικά είπε,και κυρίως «περήφανος» που υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη «χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εμφανίστηκε ως «θύμα» του πανίσχυρου συστήματος,το οποίο «με πολλά χρήματα, λαμογιές και με άκρες στη Δικαιοσύνη», όπως ισχυρίστηκε, τον «στοχοποίησε και προσπάθησε να τον εξοντώσει», επειδή, δεν συμβιβάστηκε με τη διαπλοκή. «Δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου, αλλά και δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω παρεμβάσεις σε κανέναν», είπε και πρόσθεσε: «Τιμή μου και καμάρι μου το εδώλιο, παρά τα όσα έχω υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια…Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν…».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL