, Παρασκευή
24 Μαρτίου 2023

Πολύγυρος: Η επίθεση του «έφηβου 75χρονου» δημάρχου σε δημοσιογράφο

Φραστική επίθεση με ακατανόμαστες εκφράσεις που δε συνάδουν με το ήθος ενός δημάρχου, έκανε ο «έφηβος 75χρονος» δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος σε γυναίκα δημοσιογράφο.

Η επίθεση έγινε στο περιθώριο ημερίδας που έγινε στην αίθουσα αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, με κεντρικό ομιλητή τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 και το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2021 – 2027.

Αιτία αποτέλεσε η αναδημοσίευση της είδησης της εφημερίδας Karfitsa περί της έρευνας που αποφάσισε ο εισαγγελέας διαφθοράς στις πολύμηνες καταγγελίες της εφημερίδας «προκειμένου να εξακριβώσει αν όλα αυτά που έχουν δημοσιευτεί έγιναν… νόμιμα και σύννομα και δεν έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον».

Ο δήμαρχος Πολυγύρου μάλιστα όχι μόνο επιτέθηκε προς την δημοσιογράφο που εργάζεται σε site της Χαλκιδικής που αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά την «υποχρέωσε» να το «κατεβάσει» με απειλές μάλιστα προς το πρόσωπό της παρουσία και άλλων παρευρισκομένων και επίσημων καλεσμένων.

Το χρονικό της «ένδυσης

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2022 η Karfitsa είχε γράψει μεταξύ άλλων: Ένα εκ των έργων που ανατέθηκαν απ’ ευθείας και αφορά την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για το προσωπικό του δήμου, κόστους 35.000 ευρώ, ανατέθηκε σε εταιρία οικοδομικών και χρωμάτων που μικρή σχέση έχει με εμπορία συγκεκριμένων ειδών.

Η ειδική σύμβουλος Δ. Πολυγύρου Πολιτισμού Εύη Κελιαφανού

Μάλιστα η εταιρία ανήκει στην ειδική σύμβουλο του δημάρχου, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε θέματα πολιτισμού.

Προξενεί εντύπωση πώς μία εταιρία που διακινεί οικοδομικά υλικά και χρώματα, έχει τη δυνατότητα εμπορίας ειδών όπως μπλουζάκια εργασίας, άρβυλα, γαλότσες, παντελόνια εργασίας, φόρμες, μπουφάν και καπέλα. Η απευθείας ανάθεση του δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου έγινε με πράξη που δημοσιεύτηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Παράλληλα εξετάζεται το γεγονός ότι η ίδια εταιρία ανέλαβε την προμήθεια και μεγάλων ποσοτήτων οικοδομικών υλικών του δήμου.

Συγκεκριμένα προκύπτει ότι από το ταμείο του δήμου κόπηκαν χρηματικά εντάλματα από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου για προμήθεια οικοδομικών υλικών και υλικών συντήρησης στον δήμο Πολυγύρου ύψους 7.800 ευρώ, στη δημοτική ενότητα Ζερβοχωρίων ύψους 12.000 ευρώ και στη δημοτική ενότητα Ορμύλιας ύψους 8.600 ευρώ. Όλα τα εντάλματα αφορούν την ίδια εταιρία ιδιοκτησίας της ειδικής συμβούλου του δημάρχου”.

Το post του υδραυλικού για τα ρούχα της ειδικής συμβούλου

Όσο για τα ρούχα… εργασίας που προμηθεύτηκε ο δήμος Πολυγύρου ιδού τα αποτελέσματα από μια ανάρτηση υδραυλικού που παρέλαβε την… ειδική «ένδυση».

Ο υδραυλικός Ιωάννης Συρόπουλος

«Σαν υδραυλικός στο Δήμο, (εδώ και 23 χρόνια) ντρέπομαι για το ποστ που θα διαβάσετε αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα ρούχα ασφαλείας που βλέπετε στην φωτογραφία πιο κάτω είναι αυτά που τίθενται στην διάθεση μου βάση νόμου του κράτους, από την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου μου και σύμφωνα με το Ν.3850 ΑΡΘ. 49 ΠΑΡ. 2Β είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ σωστά.

Παντελόνι δικαιούμαι αλλά δεν υπήρχε (θα μου φέρουν ή όχι; Δεν κατάλαβα). Μάλλον είμαι χοντρός πολύ και το 3XL είναι σπάνιο! Τα υπόλοιπα πρέπει να τα φοράω ένα χρόνο και να τα προσέχω (βάση νομοθεσίας). Οπότε με αυτά που είδατε πρέπει να δουλέψω στο χιόνι στις αντίξοες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο νόμος δεν προβλέπει ένα μπουφάν, ένα γιλέκο μια φούτερ μπλούζα βρε αδερφέ;

Που ζούμε στον Ισημερινό;

Δεν συζητάω αν λερωθεί/λασπωθεί κάτι;

Θα τα φοράω μια εβδομάδα και θα τα πλένω Σαββατοκύριακο γιατί δεύτερα δεν έχω.

Λυπάμαι και πάλι για αυτό που είδατε, αλλά αύριο έτσι θα πάω για δουλειά.

Υ. Γ. Αυτά τα παρέλαβα με υπογραφή 12/01/2023 για το έτος 2022.(ετσι μου είπανε)…

Συρόπουλος Ιωάννης ΙΔΑΧ Υδραυλικός

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA