05:54, Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Η μεγάλη… δίψα  του Μπένι για εξουσία

Ο θυμόσοφος λαός λέει «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται» και ο Βενιζέλος σε καταστάσεις πολιτικής αναμπουμπούλας…

Βρήκε ευκαιρία με τις υποκλοπές και είπε να μπει μέσα στο παιχνίδι, αφού εδώ και χρόνια το πολιτικό σύστημα τον έχει στην απέξω. «Καμένος» στην πολιτική συνείδηση του εκλογικού σώματος και δίχως κάποιο θεσμικό αξίωμα, βρήκε χώρο να χτυπήσει την κυβέρνηση και να βάλει εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εναντίον του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, απλά για να συντηρεί το όνομά του στην επικαιρότητα.

Άλλωστε, τα βιβλία που γράφει κατά καιρούς πάνε… άπατα και δεν φτάνουν για να τον ξαναβάλουν στο πολιτικό γίγνεσθαι. Χωρίς καμία πολιτική ουσία βρήκε την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του, επειδή δεν τον έχει αξιοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου και δεν τον ενοχλεί καθόλου που γίνεται σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επ’ αφορμής θα σας πω μια ιστορία. Κάποτε, κάποιος πολύ κοντινός συνεργάτης του είχε ρωτήσει τον μακαρίτη τον Ανδρέα: «Πρόεδρε, πώς τον βλέπεις τον Βαγγέλη; Μέχρι και πρόεδρος του Κινήματος θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή». Η απάντηση του Παπανδρέου ήταν αφοπλιστική: «Πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος», θέλοντας να επισημάνει τη δίψα του Βαγγέλη Βενιζέλου για εξουσία. Πόσο δίκιο είχε…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL