, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Και πάλι μάχες μηχανισμών

Η ΠολιτικήΓραμματείατου ΣΥΡΙΖΑ τηνπερασμένη Τετάρτη ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τι είναι αυτό;

Πρόκειται για ένα δίκτυο στο οποίο θα συμμετέχουν μέλη του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνα για κάθε περιφέρεια, που θα αναλάβουν την αρμοδιότητα των δήμων. Πρακτικά είναι η ομάδα που θα αποφασίσει για πρόσωπα και συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Η στελέχωσή της έχει αφεθεί στην Πολιτική Γραμματεία και φέρεται να έχει προκαλέσει σοβαρά τζαρτζαρίσματα, όπως συνέβη και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ μιλά για θεσμό που καθιερώνει «κόμμα μέσα στο κόμμα» και φοβάται ότι αυτό το κέντρο θα έκανε το θέμα των υποψηφιοτήτων υπόθεση μιας μικρής ομάδας στελεχών και όχι των οργανώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τα μισά σχεδόν από τα μέλη τής εν λόγω επιτροπής (60 από τα 131) να προέρχονται από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος. Πρόταση που πέρασε από την ΠολιτικήΓραμματεία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL