05:22, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Μαρινάκης για τα δύσκολα

Σαφή θέση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην επισύνδεση τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη πήρε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης με ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζοντας πλήρως τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, τον οποίο συνεχάρη για τη γενναιότητα που υπέδειξε με το να παραδεχτεί τα λάθη που υπήρξαν στον χειρισμό της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο ίδιος λόγω ιδιότητας σημειώνει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, σε αντίθεση με κάποια νομικά επιχειρήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, είναι απολύτως νόμιμη, προβαίνοντας και στην αιτιολόγηση της πρότασής του με ερείσματα στα άρθρα του Συντάγματος. Ειδικότερα, το άρθρο 19 παρ. 1μνημονεύει την άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων μέσα από ειδική διάταξη, ενώ το άρθρο 61 παρ. 3 αναφέρεται στη μη υποχρέωση παροχής μαρτυρίας από πλευράς ενός βουλευτή για ζητήματα που προέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Μαρινάκης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα, βάζοντας… πλάτη εκεί όπου άλλοι λιποψυχούν και πάνε… παραπίσω.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL