, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Να και μια καλή είδηση

Στην Κωνσταντινούπολη διεξήχθη το πρώτο διεθνές συνέδριο ναυτιλίας ISTSHIP 22 με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα!

Ακούγεται παράδοξο,όμως είναι αληθές. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ένωση Τούρκων Ακτοπλόων και Χειριστών, την Ένωση Τούρκων Εφοπλιστών και τελούσε υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Τουρκίας, με μεγάλο αριθμό Ελλήνων συμμετεχόντων, προερχόμενων από όλες τις δραστηριότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ISTSHIP 22 τονίστηκε ο ρόλος της χώρας μας στην παγκόσμια ναυτιλία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) Χαράλαμπος Σημαντώνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως Ελλάδα και Τουρκία συνεργάζονται στο διεθνές εμπόριο και στη ναυτιλία.

«Οι χώρες μας παραδοσιακά συνεργάζονται στο διεθνές εμπόριο, πλέοντας μαζί στη Μεσόγειο Θάλασσα, δεσμευμένες από ισχυρούς δεσμούς σε όλη την ιστορία.

Πρέπει να ενισχύσουμε αυτά τα όρια που υπάρχουν εδώ και αιώνες, προσδοκώντας να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στον ναυτιλιακό τομέα και το εμπόριο», τόνισε δίνοντας το στίγμα για την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας των δύο γειτόνων, μακριά από τις εθνικιστικές κορόνες της τουρκικής ηγεσίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL