, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Νέο ρήγμα Εύας και Νίκου

Ενεργοποιήθηκε και πάλι «το ρήγμα» στις σχέσεις της Εύας Καϊλή και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Εύα Καϊλή, σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή τηνεπίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ, αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλιαστη χώρα αυτή, σημειώνοντας ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, επικαλούμενη στοιχεία από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) για την κατάργηση στο Κατάρ νόμου που ουσιαστικά επέτρεπε το δουλεμπόριο ξένων εργατών από εταιρείες.

Ερωτηθείς σχετικά με την ομιλία της Εύας Καϊλή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης άδειασε την ευρωβουλευτή του κόμματός του τονίζοντας ότι «δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτησηγια αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών». Μπλέξιμο, πρόεδρε, μπλέξιμο…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL