, Δευτέρα
20 Μαρτίου 2023

Ο Βορίδης στέλνει σπίτι του τον δήμαρχο Ιάσμου

Στην τελική ευθεία έχει μπει το ζήτημα της καρατόμησης του δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, ο οποίος προχώρησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ένα κρεσέντο παράνομων ενεργειών, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση στα στελέχη και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αρχής με την αιτιολογία ότι είναι… Γκιουλενιστές.

Οι εξωφρενικές αποφάσεις του δημάρχου Ιάσμου προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του ΜουμίνΟντέρ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, η αιτιολογημένη έκθεση που συνέταξε ο κ. Σάββας συνιστά «καταπέλτη» κατά του δημάρχου, καθώς διαπιστώνεται σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούν στο ακέραιο την παύση από τα καθήκοντά του.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της παύσης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εισαχθεί σχετικό θέμα στοαρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκειμένου να διευθετηθεί αυτή η, χωρίς προηγούμενο, υπόθεση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL