, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Οι επενδυτές ρωτούσαν για το… ΠΑΣΟΚ

Δεν είναι στη λογική των μεγάλων οικονομικών παικτών,θεσμικών και μη, να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις κρατών που αποτελούν δυνητικό προορισμό των κεφαλαίων τους.

Ούτε κάτι τέτοιο συνέβη στις άκρως εποικοδομητικές, όπως μαθαίνω, επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στο Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η MorganStanley.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως δεν διατυπώνονται εύλογεςαπορίες, αν σκεφτεί κανείς την ιδιάζουσα εκλογική συγκυρία που αρχίζει πλέον να κυριαρχεί στις ελληνικές υποθέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δευτερευόντως ο επικεφαλής του Οικονομικού του Γραφείου Άλεξ Πατέλης έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις δέκτες του προβληματισμού για το μετεκλογικόπολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Μάλιστα, αρκετοί εκ των επικεφαλής των funds και των λοιπών πελατών της Morgan Stanley αποδείχθηκαν αρκετά εξοικειωμένοι με τους εγχώριους πολιτικούς συσχετισμούς, επιδιώκοντας να μάθουν τις…βουλέςτου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ένα από τα πιθανά σενάρια την επαύριον της κατά τα φαινόμενα διπλής εκλογικής δοκιμασίας του 2023 είναι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η… μονότονη απάντηση που εισέπρατταν ήταν πως το κυβερνών κόμμα έχει ισχυρές ενδείξεις να προσβλέπει στην αυτοδυναμία. Ίδωμεν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL