, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Πιερρακάκης: Συνωμοσιολογία η καταγγελία Ραγκούση για Predator και κινητό πολίτη

Για συνωμοσιολογία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στις καταγγελίες του Γιάννη Ραγκούση για μόλυνση κινητού πολίτη με το Predator μέσω SMS για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πολίτης που ανέμενε SMS για τον εμβολιασμό του δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη τη διεύθυνση emvolio.gov.gr, το οποίο και παγίδεψε το κινητό του μέσω Predator.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνωμοσιολογία. Είναι αναγνωρισμένο το σύστημα εμβολιασμού. Κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Τα μηνύματα αυτά μπορεί κάποιος να τα παραποιήσει. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να τα αποκτήσει αυτά, μπορεί μέσω υφαρπαγής στοιχείων του χρήστη. Σαράντα χιλιάδες φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ έχουν πρόσβαση στο gov.gr. Είναι οι άνθρωποι του gov.gr του Predator; Ένα καλό πράγμα κάναμε. Πάμε να πετάξουμε λάσπη επειδή έχουμε εκλογές;».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Σαφέστατη υπόνοια ενοχής. Είπα εγώ ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι του Predator; Δεν είπα ότι ήρθε από το emvolio.gr. Αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει το SMS στον πολίτη αλλά να φταίει γιατρός».

Για να ανταπαντήσει ο κ. Πιερρακάκης: «Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τρόποι να συμβεί αυτό. Αστείο να λέτε ότι φταίει το κράτος. Πάει πολύ».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL