, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ποιους υποδέχτηκε η Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο;

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου περιθαλπόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ύστερα από πρόσκληση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη.

Αφού λοιπόν ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και στην αίθουσα Ολομέλειας «Ημικύκλιο», ενημερώθηκαν για την ιστορία και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συναντήθηκαν με την ευρωβουλευτή.

Κατά τη συζήτηση με την κυρία Σπυράκη οι συμμετέχοντες στην αποστολή αντάλλαξαν σκέψεις σχετικά με τη διαφοροποίηση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία και έθεσαν το θέμα της δικαιωματικής ενσωμάτωσης της αναπηρίας στις πολιτικές και στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, πληροφορήθηκαν τις τρέχουσες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τις αλλαγές που οφείλουμε ως καταναλωτές να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τριήμερη πρόσκληση ήταν μια πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη και της προέδρου του ΚΚΠΠΚΜ Βασιλικής Νάκου, όταν η πρώτη επισκέφτηκε τον Απρίλιο το παράρτημα χρόνιων παθήσεων του Κέντρου «Ο Άγιος Παντελεήμων».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL