, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν τον… ρουφιάνο

Αυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή. Και εξηγούμαι, γιατί τις τελευταίες δυοτρεις μέρες συμβαίνουν πράγματα που δεν τα έχουμε δει να συμβαίνουν σε κάποιο προηγμένο κράτος.

Διαβάζουμε λοιπόν σε πηχυαίους και «δραματικούς» τίτλους ότι έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με συμμετέχοντες τον ΥΕΘΑ, τον Α/ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΝ, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και μαθαίνουμε ότι οι κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού «έφαγαν τορπίλη».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγαίνουν προς τα έξω πράγματα που για εμάς τους αδαείς περί τα στρατιωτικά μπορεί να φαίνονται ενδιαφέροντα, αλλά για όνομα του Θεού, ρε παιδιά, αυτά υπόκεινται σε απαράβατους κανόνες εμπιστευτικότητας.

Μιλάμε για κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, αλλά κρατάμε ότι το δημοσίευμα στοχοποιεί ως υπευθύνους για τον «τορπιλισμό» τον πρωθυπουργό, τονσύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τον Α/ΓΕΕΘΑ.Δεν είναι όμως αυτό το μείζον. Το μείζον είναι ότι κάποιος από εκεί μέσα τα ’πε χαρτί και καλαμάρι σε δημοσιογράφο που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ με ΜΕΓΑΛΗ…προϊστορία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο οποίος κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.Και όλα αυτά γιατί ο πληροφοριοδότης δεν συμφωνεί με αυτά που ειπώθηκαν… όποια και αν ήταν αυτά, που σε τελική ανάλυση δεν μας νοιάζουν.

Αυτός που το ’κανε είναι ακόμη στη θέση του; Δεν ήταν και πολλοί μέσα στη σύσκεψη. Αν πιάσουμε τους «θιγόμενους», κατά τα γραφόμενα του ανταποκριτή του Μεγάρου, τι κάνει νιάου νιάου… Δεν υπάρχει κανένας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα; Ο αρμόδιος υπουργός, κανένας εισαγγελέας;

Ελάτε τώρα, ευκολάκι… Πάντως, ο πρωθυπουργός, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είναι ξεκάθαρα στα μανταλάκια. Ακούει κανένας;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL