, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις μόνο για φίλους…

Για να μην κοροϊδευόμαστε, η σωστή είδηση είναι η ακόλουθη: Σε «περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων» από φίλια μέσα και δημοσιογράφους που διατηρούν ανοικτή γραμμή με την Κουμουνδούρου απάντησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστρια Πόπη Τσαπανίδου ξεκίνησε τον γύρο ερωτήσεων, δίνοντας τον λόγο στον ανταποκριτή της «Le Soir» και της «Liberation» στην Ελλάδα, Fabien Perrier.

Ο θαυμασμός του κ. Perrier για τον Αλέξη Τσίπρα είναι διαχρονικός, καθώς ο ίδιος έχει προχωρήσει και στη συγγραφή σχετικού βιβλίου, βρίσκοντας έμπνευση στο πρόσωπό του, με τίτλο «Alexis Tsipras: Une histoire grecque». Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής του, μάλιστα, έδωσε πάσα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ερωτώντας τον τι θα κάνει για τις επιθέσεις που δέχονται οι ανταποκριτές ξένου Τύπου. Μην αρχίσω για τους υπόλοιπους που έθεσαν τις αβανταδόρικες ερωτήσεις και τους εκθέσω. Είναι κρίμα… Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με ορισμένα παρατράγουδα, καθώς υπήρξε ένταση από ορισμένους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον χώρο και δεν πρόλαβαν να υποβάλουν ερώτηση, με την κ. Τσαπανίδου να λέει ότι «ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και έπρεπε να γίνει μια πολύ αυστηρή επιλογή».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL