Φαίνεται τελικά ότι τα μπέργκερ είναι πολύ ενεργοβόρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι γνωστή, πολύ γνωστή (μιλάμε για πάρα πολύ γνωστή) εταιρεία με πολλά μπιφτέκια και… καλούδια έκλεβε ρεύμα και μάλιστα συστηματικά.
Τέτοια απάτη είχα να δω από την ταινία «The good thief» με τον Νικ Νόλτε! Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο ΔΕΔΔΗΕ, η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει και τα «σπίτια του μπέργκερ», βρέθηκε διαπιστωμένα να κλέβει ρεύμα σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. Δηλαδή, πάνω από τους μισούς μετρητές που έχει εγκαταστημένους στα εστιατόριά της και έλεγξε ο ΔΕΔΔΗΕ έχουν κάποιου είδους παρακάμψεις που επέτρεπαν κατανάλωση ρεύματος… τζάμπα. Μιλάμε για «αγιογδύτες» κανονικούς.
Δεν φτάνει που έχουν βγάλει έναν σκασμό λεφτά με τα junk food που πουλάνε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, έκλεβαν και το ρεύμα. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να αντικατασταθούν όλοι αυτοί οι μετρητές και να μπουν μετρητές νέας τεχνολογίας (έξυπνοι μετρητές) που επιτρέπουν την άμεση ανίχνευση παραβάσεων.
Αυτό που ελέγχεται τώρα είναι αν η απόφαση είχε προέλθει από την κεντρική διοίκηση της «μαμάς εταιρείας» ή ήταν απόφαση των franchisee της.
Έτσι κάνω κι εγώ τον επιχειρηματία, παιδιά!
Από τη στήλη Politically Incorrect της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political


