, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Το μπρα ντε φερ Κατρίνη – Σκουρλέτη

Τη «διπλή γλώσσα» του ΣΥΡΙΖΑ για τον νόμο Κατσέλη (ν. 3869/2010) στηλίτευσε από τη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, απαντώντας στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστα «κοντή» θεσμική μνήμη,μίλησε για νόμο «Κατσέλη – Σταθάκη», προσπαθώντας να βάλει και το κόμμα του στο κάδρο μιας ευεργετικής διάταξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που διέσωσε την πρώτη κατοικία δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών στα κρίσιμα μνημονιακά χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης απάντησε πως, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτος να υπερθεματίζει έστω και εκ των υστέρων για τον νόμο Κατσέλη, ωστόσο την κρίσιμη στιγμή, το 2010, δεν τον είχε ψηφίσει.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισεπωςστα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Σταθάκης «απονεύρωσε» τον νόμο Κατσέλη από κρίσιμες προβλέψεις του, με αποτέλεσμα το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία να καταλήξει απολύτως αποτυχημένο, με μόλις 2.300 ρυθμίσεις οφειλών έναντι περίπου 100.000 του νόμου του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL