, Τετάρτη
07 Δεκεμβρίου 2022

Το επεισόδιο της Αμανπούρ με Αφγανό και η Μαρέβα

Μάρτυρας επεισοδίου μεταξύ της διάσημης δημοσιογράφου του CNN Κριστιάν Αμανπούρ με Αφγανό δημοσιογράφο έγινε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ένας Αφγανός που δήλωνε δημοσιογράφος άρχισε να τη ρωτά επίμονα για την άρνησή της να βάλει μαντίλα σε προγραμματισμένη συνέντευξή της με τον Ιρανό πρόεδρο.

Η Αμανπούρ εκνευρίστηκε από τις ερωτήσεις του Αφγανού δημοσιογράφου και ακολούθησε μια έντονη συζήτηση, με τη διάσημη δημοσιογράφο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν που καταπιέζονται από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Τους έντονους διαλόγους παρακολούθησε η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Μόλις η Αμανπούρ αντιλήφθηκε την παρουσία της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αγκαλιάστηκαν με θέρμη, αφού συνδέονται με μακρά φιλία, σχολιάζοντας μαζί το επεισόδιο και τη στάση της στο ζήτημα της συνέντευξης.

«Η Κριστιάν είναι φίλη μου, τη γνωρίζω πολλά χρονιά και τη θεωρώ κορυφαία δημοσιογράφο», είπε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη πριν μπει στην έδρα του ΟΗΕ για να παρακολουθήσει την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL