, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Τους έδωσε στεγνά ο Τόμπρας

Ένα πλούσιο «παρασκήνιο», στο περιθώριο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, έρχεται στο φως ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζονται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος εμφανίζεταιως μεσολαβητής ανάμεσα στον επιχειρηματία και τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία προκειμένου να εξασφαλιστεί η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ που θα του επέτρεπε να «στήσει» το μεγάλο ΣΥΡΙΖΑChannel, τόνισε ότι υπήρξε μια «αφανής εταιρεία με Παπά-Χούρι καιεκπρόσωπο τον Καλογρίτσα».

Ο μάρτυρας, αφού διευκρίνισε πωςθα μιλήσει μόνο για πραγματικά περιστατικά,υποστήριξε: «Ο Καλογρίτσας από την πρώτη μέρα έλεγε ότι “φτιάχνω αυτό το κανάλι για λογαριασμό των παιδιών, δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”. Ποτέ δεν είχε όραμα στα εβδομήντα του χρόνιανα γίνει καναλάρχης… Το έφτιαχνε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ως στρατιώτης του Μαξίμου… Ήταν πειθαρχημένος στο κόμμα. Πήγε με το σκεπτικό να βοηθήσει την Αριστερά που κυβερνούσε».

Νωρίτερα ο Χρήστος Καλογρίτσας σεδήλωσή του προς το δικαστήριο εξήγησε ότι είχε επιλέξει συνειδητά να σιωπήσει, χαρακτηρίζοντας τη στάση του αυτή πολιτική. Από την πλευρά του, μέσω των συνηγόρων του ο Νίκος Παππάς αρνήθηκετην κατηγορία, υποστηρίζοντας πως θα αποδειχτεί η αλήθεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL