04:19, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Βλέμματα «υπό γωνίαν» στο ΠΑΣΟΚ

Ανεβαίνουν συνεχώς οι μετοχές του καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλα Φαραντούρη στην Κουμουνδούρου. Ο καθηγητής είναι σύμβουλος σε θέματα ενέργειας του Αλέξη Τσίπρα και θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα», στο οποίο περιγράφονται οι λόγοι της κρίσης αλλά και το μείγμα πολιτικών που θεωρεί ο καθηγητής ότι χρειάζεται ώστε να εξέλθουμε από αυτήν. Το βιβλίο προλογίζει ο ίδιος ο Τσίπρας, αποδεικνύοντας πόσο εμπιστεύεται τις θέσεις Φαραντούρη για την ενέργεια, «χτίζοντας» πάνω σε αυτές την αντιπολιτευτική κριτική του στην κυβέρνηση.

Έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που ο Σαλμάν Ρουσντί έγραψε και εξέδωσε τους «Σατανικούς Στίχους» του, 33 χρόνια από τότε που ο Χομεϊνί -ο Αλλάχ να τον αναπαύσει έβγαλε φετφά με
την εντολή δολοφονίας του προς κάθε πιστό του Ισλάμ, αλλά τελικά η ζημιά πήγε να γίνει τώρα.

Έντεκα μαχαιριές μεταδίδεται πως δέχτηκε ο διάσημος συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, την
ώρα που άρχισε την ομιλία του -στη Νέα Υόρκη, όχι στο Ισλαμαμπάντ- από ισλαμιστή που του την
είχε στήσει. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουσντί, ο οποίος «προστατεύεται»
από τη βρετανική υπηκοότητά του, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Έτσι, για να κατανοήσουμε πού
οδηγούν η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός, προς γνώση και συμμόρφωση.

«Υπό γωνίαν» είναι τα βλέμματα πλέον από τον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη τόσο προς τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και προς την Εύα Καϊλή. Αιτία είναι οι τοποθετήσεις τους για τις υποκλοπές σε διαφορετικό χρόνο και τόπο. Ειδικά για τον κ. Λοβέρδο δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το ότι βγήκε
ξεκάθαρα και είπε ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για πρόωρες εκλογές.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά θα μπορούσε εύλογα κάποιος να απορήσει γιατί, αν και το ΠΑΣΟΚ είναι «στα κάγκελα» και με τα δίκια του, δεν έχει ζητήσει ακόμη εκλογές. Το θέμα είναι καθαρά στρατηγικό. Η τακτική που έχουν επιλέξει στη Χαριλάου Τρικούπη για να πιέσουν την κυβέρνηση είναι «βήμα βήμα». Και, όπως φάνηκε, ο κ. Λοβέρδος λοξοδρόμησε!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL