, Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέριμνα για τα «μακρινά»… αδιαφορία για τα άμεσα (ΦΩΤΟ)

Οι δημότες της Θεσσαλονίκης, ήταν για σχεδόν πέντε χρόνια, αποδέκτες αδιαφορίας και μιας γενικευμένης στάσης υποτίμησης από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Περπατώντας στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, παρατηρεί κανείς, ατημέλητο πράσινο, πλήθος από ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους, έπιπλα όπως και πάσης φύσεως ογκώδη αντικείμενα.

Στο πάρκο της ΧΑΝΘ, λοιπόν, έγινε αντιληπτή, τοποθετημένη, μια σιδερένια θήκη, για να αποθηκεύεται το…αλάτι που βοηθάει στον αποχιονισμό.

Μια τέτοια κίνηση, φαντάζει ουτοπική, αρκεί κάποιος να σκεφτεί ή μάλλον να παρατηρήσει ότι οι θερμοκρασιακές συνθήκες παραμένουν, αφύσικα υψηλές. Όποτε, θα ήταν σκόπιμο, η διοίκηση Ζέρβα, να προβεί έστω, σε κάτι λίγο πιο ουσιώδες στη δυση της στάσιμης για την Θεσσαλονίκη τετραετίας.

Κλείνοντας, είναι κοινά αποδεκτό, ότι η προστασία των δημοτών είναι μέλημα της πολιτείας και ότι είναι γνωστό «ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Στην περίπτωση, όμως, της απερχόμενης διοίκησης, υπάρχουν άγνωστες λέξης στην παροιμία.