ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ο Δήμος Θερμαϊκού προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά ΔΕΔΔΗΕ μετά τα μπλακ άουτ στην Περαία

Με Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, ο δήμος ζητά απαντήσεις για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που επηρέασαν σχολεία, επιχειρήσεις και υδροδότηση.

Πάνος Ιωάννου Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
13/01/2026
Παράπονα στον Δήμαρχο
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Επιστολή – Διαμαρτυρία του δημάρχου Θερμαϊκού προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Θερμαϊκού, κατόπιν εντολής του δημάρχου, Θεόδωρου Τζέκου, επιδίδοντας Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ (Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης) και τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που είχε κατατεθεί το Σάββατο, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στην Περαία. Σύμφωνα με τον δήμο, η κατάσταση έχει οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις για κατοίκους και επιχειρήσεις, διακόπτοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τα μπλακ άουτ που σημειώθηκαν την Πέμπτη 8/01 και το Σαββατοκύριακο 10-11/01/2026 προκάλεσαν την αναστολή λειτουργίας πέντε σχολικών μονάδων και διακοπή υδροδότησης σε μεγάλα τμήματα του δήμου, ενώ επικρατούσαν ιδιαίτερα ψυχρές συνθήκες.

«Η κίνηση αυτή υπαγορεύθηκε από την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης αστάθειας του δικτύου ηλεκτροδότησης», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού.

Related Post

Στους δρόμους η Εορδαία για την «Πτολεμαΐδα 5» – Συλλαλητήριο κατά του οριστικού τέλους του λιγνίτη

Γιατί ασφαλτοστρώνεται το καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι και πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Αγγελούδης για Πανελλαδικές: «Η ζωή είναι μεγαλύτερη από μία εξέταση»

Δομικές Ελλείψεις και Απαίτηση Εκσυγχρονισμού

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, πέραν της διαμαρτυρίας του προς την τοπική διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνει μέσω της νομικής οδού ότι «οι υποδομές του δικτύου κρίνονται πλέον απαρχαιωμένες και ανεπαρκείς για να εξυπηρετήσουν μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή με έντονα αστικά χαρακτηριστικά και στρατηγικές επενδύσεις, όπως το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς (ThessINTEC)».

Στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας, η διοίκηση του δήμου αναδεικνύει τρεις βασικούς άξονες προβληματισμού και διεκδίκησης:

1. Έλλειψη Συντήρησης & Υπογειοποίησης: Το δίκτυο παραμένει υπέργειο και ευάλωτο ακόμη και σε ήπιες κακοκαιρίες, ενώ δεν έχει υπάρξει κανένας προγραμματισμός για την απαραίτητη υπογειοποίηση καλωδίων, παρά την αυξημένη οικιστική και επιχειρηματική πυκνότητα.

2. Ανεπαρκής Στελέχωση: Διαπιστώνεται αδυναμία των τεχνικών υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ να ανταποκριθούν άμεσα στην αποκατάσταση βλαβών, γεγονός που παρατείνει αδικαιολόγητα την ταλαιπωρία των καταναλωτών.

3. Νομικές Ευθύνες: Η πλημμελής διαχείριση του δικτύου εγείρει ζητήματα αστικών αξιώσεων για τις ζημιές που υφίστανται Δήμος και πολίτες, αλλά και ποινικών ευθυνών λόγω παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και έκθεσης πολιτών σε κίνδυνο.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, δήλωσε σχετικά: «Η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2026, ένας σύγχρονος Δήμος να παραλύει με την πρώτη βροχόπτωση. Καλούμε τον ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αναβάθμισης και υπογειοποίησης του δικτύου. Η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτες και θα τις προασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Tags: ΔΕΔΔΗΕΔήμος Θερμαϊκού
Share217Tweet136Send

Σχετικά Άρθρα

Στους δρόμους η Εορδαία για την «Πτολεμαΐδα 5» – Συλλαλητήριο κατά του οριστικού τέλους του λιγνίτη
Παράπονα στον Δήμαρχο

Στους δρόμους η Εορδαία για την «Πτολεμαΐδα 5» – Συλλαλητήριο κατά του οριστικού τέλους του λιγνίτη

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκεται η Εορδαία, καθώς ο δήμος και οι τοπικοί φορείς προχωρούν στη διοργάνωση μαζικού συλλαλητηρίου ενάντια στο...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
10/06/2026
Γιατί ασφαλτοστρώνεται το καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου
Παράπονα στον Δήμαρχο

Γιατί ασφαλτοστρώνεται το καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου

Εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στην οδό Ελένη Ζωγράφου, που κατά το παρελθόν μετατράπηκε σε καλντερίμι έπειτα από εργασίες...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
05/06/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη – ΑΧΕΠΑ: Λογισμικό για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες

Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη η ανακαινισμένη Κλινική του ΑΧΕΠΑ







Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa