, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: «Ρίχνουν» χαλίκι αντί για άσφαλτο μπροστά από σχολείο – Ταλαιπωρία για γονείς και μαθητές (ΦΩΤΟ)

Για εγκατάλειψη του περιβάλλοντα χώρου της Αναξιμάνδρου στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος στον δήμο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην Karfitsa.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατοικος, το μέρος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με τον δήμο να ρίχνει χαλίκι στο σημείο, το οποίο αντί να βελτιώνει την κατάσταση, να δημιουργεί άλλα περαιτέρω προβλήματα. Και αυτό γιατί με την πρώτη βροχή το χαλίκι γλιστράει και μεταφέρεται στην άσφαλτο της οδού Βεργίνας, με αποτέλεσμα να ολισθαίνουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκύπτει.

Σύμφωνα με τον κάτοικο εξαιτίας του χαλικιού δεν είναι λίγες οι φορές που «σηκώνονται» σύννεφα σκόνης, την ώρα που περνούν αυτοκίνητα για να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως ανάφερε στην Karfitsa ο κάτοικος, «Το μόνο που κάνει ο Δήμος, ύστερα από οχλήσεις, είναι να ρίχνει χαλίκι. Αυτό  όχι μόνο δεν βελτιώνει την κατάσταση αλλά την επιδεινώνει. Με την πρώτη βροχή φεύγει το χαλίκι και μεταφέρεται στην άσφαλτο της οδού Βεργίνας με αποτέλεσμα να ολισθαίνουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Επίσης όλες τις άλλες μέρες που δεν βρέχει σύννεφα σκόνης σηκώνονται κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο και περνάνε πολλά καθημερινά, λόγω της μετάβασης των μαθητών στο σχολείο. Το μόνο που ζητάμε εδώ και πολύ καιρό είναι να γίνει έστω  μια πρόχειρη ασφαλτόστρωση.».

«Οι εικόνες δεν αρμόζουν στην Θεσσαλονίκη του 2023. Εκτός και αν πρέπει να αναμένουμε  να πραγματωθεί  το όραμα του κ. Ζέρβα για την Θεσσαλονίκη του 2030. Αρκεί να ζούμε μέχρι τότε …» τονίζει ο κάτοικος.