, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ηλίας Στύλος: Ο καλλιτέχνης πίσω από τα εντυπωσιακά γκράφιτι της Θεσσαλονίκης (Podcast)

Ο Ηλίας Στύλος, είναι ο καλλιτέχνης που έχει μετατρέψει αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης σε έργα τέχνης.

Υπογράφει τα έργα του με το καλλιτεχνικό όνομα «Hayate» κι  έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα πιο πολυσυζητημένα γκράφιτι ζωγραφίζοντας πρόσωπα – πρότυπα για την κοινωνία. Ο χρυσός στο άλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου, ο «Θεός» της μπάλας,  Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Λευτέρης Πετρούνιας, Γιάννης Αντετοκούνμπο και η  Αντιγόνη Ντρισμπιώτη,  είναι μερικοί μόνο από τους κορυφαίους  αθλητές που ο Ηλίας Στύλος μετέτρεψε σε  εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Για τον Ηλία «δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει».

Ποιός είναι ο καλλιτέχνης πίσω από τα πιο viral γκράφιτι;  Ο ίδιος μιλάει στο podcast  της εφημερίδας Karfitsa, για το πώς ξεκίνησε, τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εντυπωσιακά γκράφιτι,  πώς μέσα από την τέχνη του προσπαθεί να επηρεάσει  τον κόσμο και αλλά και τι πρέπει να αλλάξει ως προς την νοοτροπία που έχει η πολιτεία και οι πολίτες για την «τέχνη του δρόμου» (street art).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.