ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
02/04/2026
Πολιτική, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Η εβδομάδα του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη

Έκκληση προς τα προοδευτικά κόμματα να καταθέσουν από κοινού και «άμεσα» πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

«Το δημοκρατικό μας καθήκον δεν μπορεί να εξαντλείται στην καταγγελία. Η ελληνική κοινωνία δυσπιστεί έντονα κατά της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «απαιτείται να αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία, αλλά και την κοινωνική πολιτική πίεση, και να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων για να κάνουμε πράξη αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη κυβερνητική κρίση», καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη μπροστά στα πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς που αποκαλύπτονται».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προκαλέσει στη χώρα βαθιά πολιτική κρίση με ανυπολόγιστε οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, εντείνει την ανασφάλεια και αμφισβητεί την κοινωνική συνοχή», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «εθνική και κοινωνική ανάγκη να γλιτώσουμε από αυτή την διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση, άμεσα».

Related Post

Χατζηδάκης: Οικονομία-άμυνα-θεσμική επανεκκίνηση, το τρίπτυχο της Νέας Δημοκρατίας για το 2030

Τσουκαλάς: Η ΝΔ εφαρμόζει πιστά τον νόμο Κατρούγκαλου

Big Brother της εφορίας το 2026: Η ΑΑΔΕ «σκανάρει» καταθέσεις, Airbnb, POS και social media

Επιστροφή Τσίπρα με νέο κόμμα: «Τώρα είναι η ώρα» λέει σε ανάρτησή του

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τον χαρακτήρισε «κρυπτόμενο και εκβιαζόμενο» λόγω της άρνησής του να προσέλθει στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το Κράτος Δικαίου, «απαξιώνοντας ακόμη μια φορά τη Βουλή, τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες».

Όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός δεν έρχεται στη συζήτηση γιατί «δεν μπορεί να απαντήσει για τη νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών μετά την απόφαση του δικαστηρίου και τους εκβιασμούς Ντίλιαν, για την συγκάλυψη των ευθυνών των υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού στο έγκλημα των Τεμπών και στο μπάζωμα, για τα σκάνδαλα στην κατάρτιση, στη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων, στις απευθείας αναθέσεις και στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είναι παρών στη συζήτηση, ρώτησε: «Από πού σας κρατάνε; Με τι σας εκβιάζουν;», ενώ υπογράμμισε πως η στάση αυτή, της «σιωπής», υποδηλώνει μόνο «ενοχή».

Επιπρόσθετα, τον κάλεσε να απαντήσει γιατί προσωπικά, ο ίδιος, παρ’ όλο που έχει ενημερωθεί ότι έπεσε θύμα παρακολουθήσεων, δεν άσκησε το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία και από το Σύνταγμα δικαίωμά του, κάνοντας λόγο για έλλειψη «αξιοπρέπειας».

«Δεν πήγατε στη δικαιοσύνη γιατί πίσω από τις υποκλοπές είναι το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν μπορείτε να παραμένετε σε θέσεις ευθύνης όταν υπάρχουν τόσες αποκαλύψεις. Είστε και ακατάλληλοι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγετε άμεσα για να ανασάνει η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σκάνδαλο «ΟΠΕΚΕΠΕ 2.0», όπως ονόμασε τη νέα δικογραφία, αναρωτήθηκε «ποια είναι πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με 11 στελέχη της ΝΔ να οδηγούνται σε άρση ασυλίας». «Τουλάχιστον δεκαοχτώ κεντρικά στελέχη σας βουλευτές, νυν και πρώην, και υπουργοί είναι στη νέα δικογραφία», είπε, τονίζοντας πως «καταρρίπτεται έτσι κάθε δικαιολογία για διαχρονικές ευθύνες».

Σχολίασε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν είχε ούτε «μια συγγνώμη» να πει για την ταλαιπωρία στη δίκη για τα Τέμπη, ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, «πρόσωπο – ντροπή» για την ελληνική δημοκρατία.

Αναφερόμενος στο τρέχον νομοσχέδιο, καταλόγισε στον αρμόδιο υπουργό, Κ. Χατζηδάκη ότι δεν μπορεί να μιλάει για «κράτος φιλικό προς τον πολίτη», καθώς μόνη του έγνοια είναι «τι μπορεί να ξεπουληθεί, να ιδιωτικοποιηθεί, ποιοι μπορούν να κερδοσκοπήσουν για να στηρίξουν στη συνέχεια το καθεστώς της Δεξιάς με νέα ρουσφέτια».

Όπως είπε, το νομοσχέδιο αυτό στόχο έχει για ακόμα μία φορά να υποκαταστήσει το Δημόσιο με ιδιώτες, εισάγοντας τους λεγόμενους «πιστοποιημένους επαγγελματίες» στον πυρήνα της διοικητικής διαδικασίας, την ώρα που η ίδια η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνει παραλείψεις.

«Έχετε χάσει κάθε αξιοπιστία, είστε βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και την διαφθορά», είπε, κλείνοντας, και τόνισε την ανάγκη για «παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές».

 

Tags: κυβέρνησηΟλομέλειαΣΥΡΙΖΑΣωκράτης Φάμελλος
Share215Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Χατζηδάκης στο ΕΛΚ
Πολιτική

Χατζηδάκης: Οικονομία-άμυνα-θεσμική επανεκκίνηση, το τρίπτυχο της Νέας Δημοκρατίας για το 2030

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνουν περισσότερο ορατά το επόμενο διάστημα    «Οικονομία και κοινωνική πολιτική, εξωτερική πολιτική και άμυνα,...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
18/05/2026
Κώστας Τσουκαλάς: «Τα ήρεμα νερά που διαφήμιζε η κυβέρνηση ήταν τελικά θολά»
Πολιτική

Τσουκαλάς: Η ΝΔ εφαρμόζει πιστά τον νόμο Κατρούγκαλου

Άμεσος εξορθολογισμός των συντάξεων χηρείας και κατάργηση των μειώσεων Πιστή εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου παρά -όπως σχολιάζει- την προεκλογική δέσμευσή...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
18/05/2026
Next Post
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 59χρονης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία της 59χρονης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa