ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μπρατάκος: Υπερβολικές οι προβλέψεις για “μαζικά λουκέτα”

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
05/04/2022
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μητσοτάκης: Βραχυπρόθεσμα θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να απορροφήσουν τις αυξήσεις

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία Growing Together, την οποία συνδιοργάνωσαν η Γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα Bpifrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Ζάππειο Μέγαρο, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Για τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα χρειαστεί έναν ικανό αριθμό ώριμων, επιλέξιμων έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν έγκαιρα και άρτια» όπως ανέφερε χθες στην εκδήλωση “Growing Together” ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος.

Για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, ο κ. Μπρατάκος τόνισε: «Η εκτίναξη του κόστους της ενέργειας επηρεάζει όλους τους κλάδους και κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας». «Παρά τις δυσκολίες, όμως, θεωρώ υπερβολικές τις προβλέψεις για «μαζικά λουκέτα». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ – για το ΕΒΕΑ, αλλά και για την υπόλοιπη χώρα – οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν συντριπτικά περισσότερες από αυτές που έκλεισαν». «Η κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι τώρα μια σειρά από στοχευμένα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να διατηρηθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί».

Σε ό,τι αφορά στην ψηφιακή μετάβαση του επιμελητηρίου ο κ. Μπρατάκος ανέφερε ότι στόχος είναι η βελτιστοποίηση των μητρώων του και μία νέα υπηρεσία ψηφιακής υποστήριξης της απασχόλησης, που θα αντιστοιχίζει την προσφορά ανθρώπινου δυναμικού, με τη ζήτηση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο και συνδιοργανώθηκε από την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) ο κ. Μπρατάκος, τόνισε ότι στόχος είναι η θεσμική ενδυνάμωσή των επιμελητηρίων και η ουσιαστική συμμετοχή τους στη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Related Post

Χρηστικός οδηγός με προγράμματα για τη στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας

Σε αυτά τα προϊόντα μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε τρόφιμα και καύσιμα – Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για αισχροκέρδεια

Κομισιόν: Οι χώρες της ΕΕ διαθέτουν επαρκή αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Συγκεκριμένα για το ΕΒΕΑ δήλωσε ότι ζητούμενο είναι ένα επιμελητήριο που προσθέτει αξία στα μέλη του μέσα από χρήσιμες ανταποδοτικές υπηρεσίες, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρωτοπόρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και της οικονομίας. Παράλληλα, στόχος είναι ο ενεργός και εποικοδομητικός ρόλος του θεσμικού συμβούλου της πολιτείας με προτάσεις καινοτόμες, τεκμηριωμένες και τεχνικά ολοκληρωμένες.

Ο πρόεδρος στάθηκε στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας την οποία επιδιώκει να διαμορφώσει το επιμελητήριο, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, ισότιμης αντιμετώπισης, ηθικής διακυβέρνησης και ενισχύοντας έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, συνδέοντάς την και με την καινοτομία.

   Νέα υπηρεσία ψηφιακής υποστήριξης απασχόλησης

«Η ψηφιακή μετάβαση του επιμελητηρίου και των μελών του, είναι μία από τις κεντρικές προτεραιότητες. Για αυτό το σκοπό, το ΕΒΕΑ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επέκταση των υφιστάμενων αλλά και την υλοποίηση νέων ψηφιακών διαδραστικών πλατφορμών. Στη βελτιστοποίηση των μητρώων του και σε μία νέα υπηρεσία ψηφιακής υποστήριξης της απασχόλησης, που θα αντιστοιχίζει την προσφορά ανθρώπινου δυναμικού, με τη ζήτηση», τόνισε.

«Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα, είναι η ανάπτυξη του κέντρου επιχειρηματικότητας στο εμβληματικό κτίριο του ΕΒΕΑ επί της οδού Αμερικής. Και ο μετασχηματισμός της ΘΕΑ από θερμοκοιτίδα μικρών startups, σε επιταχυντή. Σε ένα hub καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία «ομπρέλα», που θα περιλαμβάνει εταιρίες επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital και private equity funds), πιθανούς επενδυτές, συμβούλους, φοιτητές, ερευνητές και ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος είναι η δραστική και αποφασιστική συμβολή, στη δόμηση του οικοσυστήματος καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας της χώρας», είπε καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο κ. Μπρατάκος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος παρέθεσε συνέντευξη στην οποία επικεντρώθηκε στο θέμα της ενίσχυσης από πλευράς του ΕΒΕΑ στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων – μελών του, της ενίσχυσης του επενδυτικού προφίλ της χώρας από τα υπάρχοντα αναπτυξιακά εργαλεία, καθώς και την ανησυχία που προκαλεί η αύξηση στα λειτουργικά κόστη των εταιρειών από την ενεργειακή κρίση.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μελών του ΕΒΕΑ, ο κ. Μπρατάκος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προαγωγή της επιχειρηματικής δικτύωσης, μέσα από δράσεις όπως η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και φόρουμ, με στόχο την καλλιέργεια επαφών και τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών». «Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Το οποίο θα καλύπτει τομείς όπως η πληροφόρηση για κλάδους και αγορές, η επιμόρφωση, αλλά και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, σε θέματα όπως η εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων, η προετοιμασία δυνητικών πελατολογίων, θέματα τυποποίησης και πιστοποίησης κ.ά.».

Σχετικά με την ενίσχυση του επενδυτικού προφίλ της χώρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δήλωσε: «Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει στα επόμενα επτά χρόνια, περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ». «Το ζητούμενο, όμως, είναι να μπορέσουν κατ’ αρχάς να απορροφηθούν έγκαιρα και – κυρίως – να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά οφέλη. Με δεδομένα τα στενά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, η Ελλάδα θα πρέπει στα επόμενα χρόνια να υπερδιπλασιάσει τις ετήσιες δαπάνες αποπληρωμής έργων, για να αξιοποιήσει το σύνολο των πόρων. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένας ικανός αριθμός ώριμων, επιλέξιμων έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν έγκαιρα και άρτια».

Τέλος, για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, ο κ. Μπρατάκος τόνισε: «Η εκτίναξη του κόστους της ενέργειας επηρεάζει όλους τους κλάδους και κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας». «Παρά τις δυσκολίες, όμως, θεωρώ υπερβολικές τις προβλέψεις για «μαζικά λουκέτα». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ – για το ΕΒΕΑ, αλλά και για την υπόλοιπη χώρα – οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν συντριπτικά περισσότερες από αυτές που έκλεισαν». «Η κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι τώρα μια σειρά από στοχευμένα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να διατηρηθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί».

Tags: Γιάννης Μπρατάκος
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μετεγγραφές φοιτητών: Σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων
Οικονομία

Χρηστικός οδηγός με προγράμματα για τη στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας

Μικρά προγράμματα για τη στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας έχουν δημοσιευτεί και αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Αναλυτικότερα, όπως...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
11/03/2026
soupermarket
Οικονομία

Σε αυτά τα προϊόντα μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Σε 61 βασικά είδη διαβίωσης και όχι μόνο τρόφιμα εφαρμόζεται άμεσα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.  Ενδεικτική λίστα κατηγοριών αγαθών, οι...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
11/03/2026
Next Post

Ηλεία: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Δεν απειλούνται οικισμοί

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
13/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa