ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

«Golden Visa»: Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το μέλλον της – Τα σενάρια για τα νέα όρια επένδυσης

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/02/2024
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
«Τζόκερ» η φτηνή φοιτητική στέγη στην Αθήνα…

Τις τελευταίες «πινελιές» στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απόκτηση της «Χρυσής Βίζας», θα επιχειρήσει να βάλει σήμερα το οικονομικό επιτελείο σε ευρεία σύσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, υπό τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Η βασική κατεύθυνση – όπως άλλωστε έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση – είναι η δραστική αύξηση του ορίου επένδυσης για την απόκτηση της «Golden Visa», προκειμένου να μπει φρένο στο φρενήρη ρυθμό ζήτησης που καταγράφεται εσχάτως με επίκεντρο τις ακριβές περιοχές των δύο μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς παράγοντες (ένα ακόμη είναι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις) που οδηγούν σταθερά σε υπερθέρμανση της αγοράς ακινήτων με απότοκο τη στεγαστική κρίση.

  • Μόνο το 2023 το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» έφερνε στο κρατικό ταμείο περίπου 210 εκατ. ευρώ το μήνα (2,544 δισεκ. συνολικά), στερώντας από την άλλη χιλιάδες κατοικίες προς ενοικίαση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση το όριο επένδυσης για την απόκτηση της «Golden Visa» θα ανέλθει ακόμα και στις 800.000 ευρώ (από 250.000 και 500.000 που είναι σήμερα στις φθηνές και ακριβές περιοχές αντιστοίχως), ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για επενδύσεις σε διατηρητέα ακίνητα.

Μετά τις αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι, η χώρα σήμερα είναι χωρισμένη σε δύο ζώνες, με την απόκτηση της «Χρυσής Βίζας» να κοστίζει στις φθηνές περιοχές 250.000 ευρώ και στις ακριβές 500.000 ευρώ.

Related Post

Η σκοτεινή διαδρομή του χρήματος στην υπόθεση των Μαρμάρων Παυλίδης

Θεσσαλονίκη: Ο κλάδος που είναι «μπροστάρης» στις εξαγωγές και οι δημοφιλείς προορισμοί

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ δράσεις εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, ύψους 124,7 εκατ. ευρώ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

Το όριο των 500.000 ευρώ αφορά περιοχές του Βόρειου Τομέα και συγκεκριμένα Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση,  Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό, Παπάγου, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι.

Στο Νότιο Τομέα αντίστοιχα, τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και στον Κεντρικό Τομέα τους Δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνας, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού.

  • Στο όριο των 500.000 ευρώ εντάσσονται επίσης ο  Δήμος Θεσσαλονίκης και τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Στους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής καθώς και στην υπόλοιπη χώρα ισχύει το όριο των 250.000 ευρώ , το οποίο, όπως και των 500.000 ευρώ είναι ανά ακίνητο. Δεν μπορεί δηλαδή η «Χρυσή Βίζα» να αποκτηθεί με συνολικές επενδύσεις 500.000 ευρώ ή 250.000 ευρώ αντίστοιχα, με πολλαπλές αγορές ακινήτων.

Οι κίνδυνοι

Την έντονη ανησυχία τους για τις επιχειρούμενες αλλαγές εκφράζουν φορείς της αγοράς, προεξάρχοντος του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας (ΣΑΕΕ).

Υποστηρίζουν ότι: «υπό το βάρος μιας αναίτιας κοινωνικής πίεσης, θα ληφθούν λανθασμένες και βεβιασμένες αποφάσεις εις βάρος της ελληνικής οικονομίας» και προτείνουν την εκπόνηση μελέτης πριν τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Τονίζουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακύρωσης δυνητικών συναλλαγών για τις περιοχές με υψηλό όριο, όπως έγινε και με την προηγούμενη παρέμβαση, η οποία οδήγησε πολλούς επενδυτές να φύγουν από τις ακριβές περιοχές και να μετακινηθούν στις περιοχές με το χαμηλό όριο των 250.000 ευρώ.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Στη σύσκεψη θα εξετασθεί και το ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb κλπ), και συγκεκριμένα το καθεστώς για τα ακίνητα που θα αποκτηθούν με «Χρυσή Βίζα» με σκοπό να διατεθούν στη συγκεκριμένη

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Η σκοτεινή διαδρομή του χρήματος στην υπόθεση των Μαρμάρων Παυλίδης
Οικονομία

Η σκοτεινή διαδρομή του χρήματος στην υπόθεση των Μαρμάρων Παυλίδης

Ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί την πολύκροτη υπόθεση των Μαρμάρων Παυλίδης, μια λιγότερο εμφανής αλλά καθοριστική παράμετρος με αφετηρία τη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
13/01/2026
Θεσσαλονίκη: Ο κλάδος που είναι «μπροστάρης» στις εξαγωγές και οι δημοφιλείς προορισμοί
Οικονομία

Θεσσαλονίκη: Ο κλάδος που είναι «μπροστάρης» στις εξαγωγές και οι δημοφιλείς προορισμοί

Tη σταθερή δυναμική του στις διεθνείς αγορές απέδειξε στο ενδεκάμηνο του 2025, για ακόμη μια φορά, ο κλάδος των τροφίμων,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/01/2026
Next Post
Σπαρτιάτες: Αποχώρησε από την ΚΟ ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ - Πότε αναμένεται να ψηφιστεί

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά τα δύο ζώδια ευνοεί ο Δίας το 2026

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa