ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ν. Παπαθανάσης: Σε κοινωνικά προγράμματα η μη επιστρεπτέα κοινοτική στήριξη των 18,2 δισ. ευρώ

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
10/04/2024
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ν. Παπαθανάσης: Δύο νέα προγράμματα για τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτικής επιχειρηματικότητας

Υπέρ της κύρωσης των δύο προσαρτημάτων (α) στη Σύμβαση Χρηματοδότησης και (β) στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που έχουν συναφθεί μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας, τάχθηκε η πλειοψηφία της ολομέλειας της Βουλής.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, «ναι» ψήφισε η ΝΔ, «παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ «όχι» ψήφισαν το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, οι «Σπαρτιάτες», η «Νίκη», και η Πλεύση Ελευθερίας.

Μεγαλύτερη πλειοψηφία στήριξε, πάντως, το 1ο άρθρο του νομοσχεδίου για το προσάρτημα στη Σύμβαση Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο οποίο προβλέπεται η διάθεση από την ΕΕ προς την Ελληνική Δημοκρατία μίας Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συνεισφοράς ποσού 4,7 δισ. ευρώ: «Ναι» ψήφισαν ΝΔ, Ελληνική Λύση, και «Σπαρτιάτες», «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ, «όχι» ψήφισαν ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, και «Νίκη».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον δεύτερο άρθρο, για το Προσάρτημα στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το οποίο προβλέπεται η διάθεση από την ΕΕ προς την Ελληνική Δημοκρατία Πρόσθετου Ποσού Δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ, «ναι» ψήφισε η ΝΔ, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ «όχι» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: “Έχουν αξία τα σχόλια του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, σημείωσε στην καταληκτική ομιλία του ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις Τζεντιλόνι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Συνέδεσε μάλιστα τις δηλώσεις αυτές με την ψήφιση του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι με την κύρωση αυτής της συμφωνίας «τα χρήματα τα οποία θα πάρει η πατρίδα μας και τα οποία, προφανώς, η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει και γι’ αυτό δεν ψηφίζει, ανέρχονται σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, 18,2 δισεκατομμύρια μη επιστρεπτέα χρηματοδοτική συνεισφορά και 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ δανειακή στήριξη». Όπως εξήγησε, τα 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ που η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψει πίσω, είναι για να τρέξουν σε κοινωνικά προγράμματα, σε στήριξη, σε ανακαινίσεις νοσοκομείων, κέντρων υγείας κ.ά”.

Related Post

Στουρνάρας: Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για να μη θιγεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την απόφαση του Αρείου Πάγου για το Νόμο Κατσέλη

Φρένο χρέους: Πώς κατοχυρώθηκε συνταγματικά σε Γερμανία και Ελβετία αυξάνοντας την αξιοπιστία της δημοσιονομικής πολιτικής

Xρηματοδότηση, επιτάχυνση και δίκτυα: Τα ανοιχτά προγράμματα για επιχειρηματικές ομάδες

Ξένοι επενδυτές: Ρεκόρ συμμετοχής 69% στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε επίσης προηγούμενη αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για την κατάθεση από τον ίδιο, σε προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής, τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει αλλοίωση στα «Τέμπη». Όπως είπε, «καταθέτουμε χαρτιά, για να είναι στη Διαύγεια και να μπορεί ο καθένας να τα παίρνει και να κρίνει αν έχει υπάρξει αλλοίωση και να μην δημιουργεί εντυπώσεις λανθασμένες και ψευδείς», είπε ο κ. Παπαθανάσης απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε επικρίνει τον κ. Παπαθανάση ότι έχει εμπλακεί προσωπικά στο «μπάζωμα», και ότι «ήρθατε στις 03.00΄ το πρωί στη Βουλή […] και καταθέσατε τα πειστήρια του μπαζώματος από τα οποία προκύπτει ότι πρώτον το μπάζωμα ξεκίνησε χωρίς κανένα έγγραφο, στα μουλωχτά δηλαδή, αλλά με την επίβλεψη και τις εντολές του κ. Μητσοτάκη που επελήφθη από την πρώτη στιγμή».

Tags: Νέα ΔημοκρατίαΝίκος Παπαθανάσης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Γ. Στουρνάρας από τη Γ.Σ. του ΣΒΕ: «Πόλος έλξης επενδυτικών ευκαιριών σε στρατηγικούς τομείς η Ελλάδα»
Οικονομία

Στουρνάρας: Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για να μη θιγεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την απόφαση του Αρείου Πάγου για το Νόμο Κατσέλη

Την πεποίθησή του ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες προκειμένου να μη θιγεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την πρόσφατη απόφαση...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
09/02/2026
Φρένο χρέους: Πώς κατοχυρώθηκε συνταγματικά σε Γερμανία και Ελβετία αυξάνοντας την αξιοπιστία της δημοσιονομικής πολιτικής
Οικονομία

Φρένο χρέους: Πώς κατοχυρώθηκε συνταγματικά σε Γερμανία και Ελβετία αυξάνοντας την αξιοπιστία της δημοσιονομικής πολιτικής

Στην επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση την περασμένη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/02/2026
Next Post
«Δεν μετανιώνω που έδωσα τα φυλλάδια» - Συνεχίζεται ο σάλος για τον καθηγητή με τα ρατσιστικά φυλλάδια (Video)

Μαθητές στο ΕΡΤNews: Μιλούν για το bullying στα σχολεία – Προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής του

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
11/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa