Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου 2026, με πιθανές ημερομηνίες τη Δευτέρα 26 και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Η οριστικοποίησή τους αναμένεται με την επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.
Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν σε δύο ομάδες, σύμφωνα με τον διαχωρισμό μεταξύ των πρώην Ταμείων μη μισθωτών και μισθωτών.
Για τις 26 Οκτωβρίου αναμένεται η καταβολή:
-
Των κύριων συντάξεων των πρώην ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
-
Των κύριων συντάξεων που απονεμήθηκαν μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016.
-
Όλων των επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από το πρώην Ταμείο.
Προσοχή όμως: Επειδή η πληρωμή τοποθετείται τη Δευτέρα, τα χρήματα εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ανάλογα με την τράπεζα.
Η δεύτερη ομάδα αναμένεται να πληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει τις κύριες συντάξεις των πρώην Ταμείων μισθωτών, μεταξύ των οποίων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Επισήμανση: Στην περίπτωση αυτή, η αργία της Τετάρτης, 28ης Οκτωβρίου σημαίνει ότι η προηγούμενη εργάσιμη είναι η Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από το απόγευμα της οποίας αναμένεται η εμφάνιση των ποσών στους λογαριασμούς.
Η νωρίτερη πρόσβαση στα χρήματα μέσω ΑΤΜ ή ηλεκτρονικής τραπεζικής εξαρτάται από τη διαδικασία πίστωσης κάθε τράπεζας. Οι εκτιμήσεις για τη διαθεσιμότητα των ποσών δεν αποτελούν εγγυημένη ώρα πληρωμής.
Πότε έρχονται και τα 400 ευρώ
Η καταβολή των 400 ευρώ στους συνταξιούχους των 65 ετών και άνω, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναμένεται τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2026, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί αυτόματα στον λογαριασμό των δικαιούχων, χωρίς ξεχωριστή αίτηση. Πρόκειται για αυτοτελή ετήσια ενίσχυση.
Υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναφέρουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ως πιθανή ημέρα πίστωσης. Δεν υπάρχει ωστόσο επίσημη ανακοίνωση πληρωμής του e-ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα η ενίσχυση να αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη Νοεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 30ή Νοεμβρίου.



