ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τι φέρνει το νομοσχέδιο για το… «Σπίτι μου»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/12/2022
Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Related Post

ΑΑΕΑ&ΠΚ: Έως 39 ευρώ τον μήνα η εξοικονόμηση ανά νοικοκυριό από τη μείωση τιμών

ΙΕΛΚΑ: Αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Αύγουστο 2026

Κομισιόν: Έγκριση χρηματοδότησης 2,3 δισ. ευρώ για έργα πνοής στις νησιωτικές περιοχές

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας

Τα φθηνότερα δάνεια της αγοράς για την απόκτηση αξιοπρεπούς στέγης θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για χιλιάδες νέους και ζευγάρια, έτσι ώστε να αποκτήσουν το… «Σπίτι τους».

Του ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τα σημεία-κλειδιά του νέου νομοσχεδίου είναι τα εξής:

  1. Δικαιούχοι των άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων είναι άτομα ηλικίας 25-39 ετών με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και οι οποίοι δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους. Τα ακίνητα πρέπει να έχουν αξία έως 200.000 ευρώ, εμβαδόν έως 150 τ.μ. και παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών. Η αγορά δεν μπορεί να γίνει από συγγενή, ο αγοραστής το αποκτά κατά πλήρη κυριότητα ή 50%-50% με τη σύζυγό του, το μέγιστο ποσό του δανείου φτάνει τα 150.000 ευρώ και μπορεί να καλυφθεί μέχρι και το 90% του ποσού. Το δάνειο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους είναι άτοκο, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους αποκτούν τρία παιδιά και πάνω κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του.
  2. Με το πρόγραμμα «Κοινωνική Αντιπαροχή», ιδιώτης (ανάδοχος) αναλαμβάνει με δικές του δαπάνες την ανέγερση οικοδομής σε αδόμητο ακίνητο του φορέα και στη συνέχεια θα το ενοικιάζει με προκαθορισμένο ποσό στον δικαιούχο. Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να αφορά και δομημένα ακίνητα, τα οποία θα κατεδαφίζονται και στη συνέχεια θα γίνεται ανέγερση νέων με δαπάνες του αναδόχου. Το ποσοστό των οριζόντιων ιδιοκτησιών που εκμισθώνονται προς δικαιούχους αντιστοιχεί σε ποσοστό μεταξύ 30% και 60% του συνόλου της ιδιοκτησίας.
  3. Με το Πρόγραμμα «Κάλυψη» το Δημόσιο μισθώνει σε ευάλωτους νέους και νέα ζευγάρια ηλικίας 25-39 ετών ιδιωτικές κατοικίες, που μέχρι πρότινος στεγάζονταν μετανάστες. Στόχος είναι η αξιοποίηση 1.000 ακινήτων, όπου θα στεγαστούν 2.500 ωφελούμενοι νέοι που σήμερα λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  4. Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη. Το ακίνητο πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ. και να βρίσκεται σε αστική περιοχή, δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών. Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα επιδοτούνται για δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ (περιλαμβάνονται υλικά και εργασίες). Η επιδότηση φθάνει στο 40% της δαπάνης, με προϋπόθεση την ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων και την εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

ΕΦΕΤ: Καμπάνια Safe2Eat 2025 για ενημέρωση καταναλωτών σε θέματα της ασφάλειας τροφίμων
Οικονομία

ΑΑΕΑ&ΠΚ: Έως 39 ευρώ τον μήνα η εξοικονόμηση ανά νοικοκυριό από τη μείωση τιμών

Στα 39 ευρώ τον μήνα, κατά μέσο όρο ανά νοικοκυριό, μπορεί να φτάσει η εξοικονόμηση από την Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
02/09/2026
Ίδρυση νέας ανεξάρτητης αρχής κατά της ακρίβειας
Οικονομία

ΙΕΛΚΑ: Αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Αύγουστο 2026

Οριακή μείωση 0,15% στις τιμές των σούπερ μάρκετ τον Αύγουστο 2026 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ....

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
02/09/2026
Next Post
Ψάχνοντας για αυτοδιοικητικούς στην Κουμουνδούρου

Το ποντάρισμα στην ακυβερνησία








Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa