ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Χρ. Τριαντόπουλος: Περισσότερες από 13.800 κάρτες North Evia – Samos Pass διαθέσιμες για τον Σεπτέμβριο

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
16/08/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Από το σκληρό ροκ στο heavymetal

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, προχωρά η υλοποίηση του καινοτόμου σχήματος στήριξης της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου –οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές- με το North Evia-Samos Pass.

Το εν λόγω σχήμα, που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) έχει τύχει, από την πρώτη στιγμή, σημαντικής αποδοχής από τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τις δύο περιοχές, ενώ ξεκινά στις 25 Αυγούστου η τρίτη φάση διάθεσης άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών, περιλαμβάνοντας και τις κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΔΥΤΕ, η δράση North Evia-Samos Pass. Με τη δεύτερη φάση (αυτή του μηνός Αυγούστου) σε πλήρη εξέλιξη, η τρίτη φάση -που αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο- ξεκινά με την υποβολή αιτήσεων από τις 25 Αυγούστου, με την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας να ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για τη Σάμο. Η δράση έχει ήδη γνωρίσει τεράστια απήχηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κάρτες της πρώτης και της δεύτερης φάσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της της σχετικής πλατφόρμας. Πρόκειται για μία δράση που ωφελεί τόσο τους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα πρόσθετο ποσό για να κάνουν τις διακοπές τους στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, όσο και τις τοπικές οικονομίες των δύο περιοχών που επλήγησαν από σοβαρές φυσικές καταστροφές.

Μέχρι τώρα, έχουν εκδοθεί συνολικά 18.075 κάρτες, εκ των οποίων 12.050 για τη Βόρεια Εύβοια και 6.025 για τη Σάμο. Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων για τη Βόρεια Εύβοια, έχουν προστεθεί 9.580 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.777 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή. Για τη Σάμο, δε, έχουν προστεθεί 5.110 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 4.462 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή. Αθροιστικά, έχουν διατεθεί, άμεσα, περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας σημαντικά της τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στις εν λόγω περιοχές, παράλληλα, φυσικά, και με τα άλλα σχετικά προγράμματα από το Υπουργείο Τουρισμού και τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Επιπρόσθετα, όσες κάρτες δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση, τον μήνα Ιούλιο, μεταφέρονται και γίνονται πάλι διαθέσιμες στην τρίτη φάση. Ως εκ τούτου, για τη Βόρεια Εύβοια θα διατεθούν περίπου 2.100 κάρτες επιπλέον των 7.300 που προβλέπονταν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ενώ για τη Σάμο θα διατεθούν περίπου 800 κάρτες επιπλέον των 3.650 καρτών που προβλέπονταν αρχικά. Έτσι, για τον μήνα Σεπτέμβριο, θα είναι προς διάθεση περισσότερες από 9.400 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 4.400 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο. Αθροιστικά, για τον μήνα Σεπτέμβριο, το ποσό προς αξιοποίηση μέσα από τις κάρτες του North Evia-Samos Pass διαμορφώνεται στα 2,76 εκατ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός των 6 εκατ. ευρώ για τη δράση και να περάσει ολόκληρο το ποσό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, καθώς οι οικονομίες τους δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών. Προς αυτή την κατεύθυνση, το σχήμα συνεχίζεται και τον μήνα Οκτώβριο.

Related Post

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη 90η ΔΕΘ (LIVE)

Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλευρό όλων εκείνων που η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους

Μαρινάκης: «Μονόδρομος η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ

Έτσι, συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε αυτές τις δύο περιοχές και παρέχουμε ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες να τις επισκεφτούν, προσδοκώντας, φυσικά να δαπανήσουν υψηλότερα ποσά από τα αντίστοιχα που τους εξασφαλίζουν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των συνεκτικών σχεδίων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε η Κυβέρνηση για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, προκειμένου και οι δύο περιοχές να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατόν. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς».

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη 90η ΔΕΘ (LIVE)
Ελλάδα

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη 90η ΔΕΘ (LIVE)

Παρακολουθήστε ζωντανά την συνέντευξη του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ., Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια της 90ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/09/2026
Πολιτική

Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλευρό όλων εκείνων που η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους

Η Ρένα Δούρου μίλησε στον FM100 για την ακρίβεια, τα funds και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δώσαμε ήδη ένα πρώτο...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/09/2026
Next Post
Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε πολυμελής οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Ομόνοια: Άνδρας σε αμόκ προσπάθησε να βιάσει και να πετάξει από μπαλκόνι γυναίκα











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa