ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Γ.Οικονόμου: Εξετάζονται αυστηρότερες ποινές για τις τροχαίες παραβάσεις

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
04/09/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Γ.Οικονόμου: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Τουρκία από θέση ισχύος

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Αυστηρότερες ποινές για τροχαίεςπαραβάσεις εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ποινές πρέπει να εφαρμόζονται.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση ελέγχων καθώς πρέπει να εμπεδωθεί η αντίληψη πως ό,τι προβλέπεται θα εφαρμόζεται.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις που η κατάσταση έχει ξεφύγει τραγικά, όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, παραβίαση stop, επιθετική οδήγηση, χρήση κινητού.

«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερες αποφάσεις, μια είναι η αυστηρότερηαπόφαση, η αφαίρεση της αδείας οδήγησης, πολύμηνη στην αρχή, πολυετής αν το ξανακάνεις, οριστική αν είσαι συνεχώς υπότροπος».

Ανέφερε ότι χρειάζεται αναδιάταξη του δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας σε κρίσιμες υπηρεσίες για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη.

Related Post

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής για το Διάστημα – Συνάντηση με Μακρόν

Στην Κύπρο ο Κικίλιας για την 9η Τριμερή Συνάντηση για τη Ναυτιλία

Ρωμανός: Στον πυρήνα της πολιτικής μας η στήριξη των νοικοκυριών

Καλαφάτης: Ναυαρχίδα του οικοσυστήματος καινοτομίας το Thess INTEC

Υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση της τροχαίας και να γυρίσουν πίσω τα 250 άτομα που αποσπάστηκαν μόνο το 2023.

Τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν τα τεχνολογικά μέσα και οι κάμερες που ήδη υπάρχουν και για τις τροχαίες παραβάσεις αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι έχει δοθεί ταυτόχρονα διαταγή στην ομάδα ΔΙΑΣ να αποδίδει ποινές και σε τροχαίες παραβάσεις.

Ερωτηθείς για τους αυτοσχέδιους παράνομους αγώνες στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε ορισμένους ένας δημόσιος δρόμος να μετατρέπεται σε πίστα αγώνων βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ηχορύπανση.

Επισήμανε ότι θα απαγορευτούν τέτοιες ενέργειες, η τροχαία και η αστυνομία θα παρεμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως την Παρασκευή και το Σάββατο όταν έγιναν και συλλήψεις.

Για τις νέες ταυτότητες τόνισε ότι η οποιαδήποτε άρνηση δεν είναι τίποτα άλλο πάρα σκοταδισμός και παραλογισμός και πρόσθεσε ότι η νέα ταυτότητα δεν πλαστογραφείται και δεν θα χακάρεται.

Τέλος, είπε ότι θα υπάρχει δυνατότητα από τον Δεκέμβριο, εφόσον νομοθετηθεί, να υπάρχει στην νέα ταυτότητα ο προσωπικός αριθμός, ο αριθμός του ΑΦΜ με δυο-τρια στοιχεία, που θα επιλέγει ο πολίτης

Tags: Γιάννης ΟικονόμουΝέα Δημοκρατία
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής για το Διάστημα – Συνάντηση με Μακρόν
Πολιτική

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής για το Διάστημα – Συνάντηση με Μακρόν

Με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται σήμερα και αύριο Πέμπτη στο Παρίσι, έπειτα από πρωτοβουλία...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/09/2026
Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»
Πολιτική

Στην Κύπρο ο Κικίλιας για την 9η Τριμερή Συνάντηση για τη Ναυτιλία

Στην Κύπρο έχει μεταβεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 9η Τριμερή Συνάντηση Κύπρου...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/09/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: Νέες συλλήψεις για ηχορύπανση σε μαγαζιά

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε επτά άτομα για ηχορύπανση από καταστήματα











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa