ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κ. Μητσοτάκης: Δημιουργούμε ένα νέο ΕΣΥ που θα αντιμετωπίζει κάθε ιατρική ανάγκη όσο σοβαρή κι αν είναι

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/05/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κ. Μητσοτάκης: Δημιουργούμε ένα νέο ΕΣΥ που θα αντιμετωπίζει κάθε ιατρική ανάγκη όσο σοβαρή κι αν είναι

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο κάνοντας αναφορά στα έργα βελτίωσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφού ενημερώθηκε για τα δύο μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο «Αττικόν», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναβάθμισης δημόσιων δομών υγείας στη χώρα μας..

Όπως είπε «δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή».

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει ευρωεκλογών καθώς σήμερα εορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι καλό να θυμόμαστε το ευρωπαϊκό αποτύπωμα της συμμετοχής της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο το βλέπουμε έμπρακτα και εδώ, στο Αττικό Νοσοκομείο».

«Μας αφορούν όλες και όλους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει τόσο ξεχωριστή σημασία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Related Post

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Επιστροφή στο “λεφτά υπάρχουν”»

Πιερρακάκης: Έρχονται 30 επενδυτικές ευκαιρίες ύψους έως 20 δισ. ευρώ

Παπανδρέου: «Η ΝΔ έφερε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας»

Κουφονικολάκου: «Το δίμηνο επίδομα ανεργίας είναι σχέδιο Μητσοτάκη»

mitsotakis-attikon__2_
mitsotakis-attikon__3_
mitsotakis-attikon__1_
mitsotakis-attikon__5_

Το πρώτο έργο στο «Αττικόν», που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφορά στην πλήρη ανακαίνιση της Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής κλινικής, στην ανακαίνιση όλων των κοινόχρηστων λουτρών και σε σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία και τρεις ακόμα κλινικές, η Πνευμονολογική, η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική. Με το δεύτερο έργο προωθείται η πολυεπίπεδη αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, με βάση τα νέα πρότυπα του Υπουργείου Υγείας. Πέραν του οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού εκσυγχρονισμού του τμήματος, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση όλων των αιθουσών, έχει σχεδιαστεί και η επέκτασή του ΤΕΠ κατά περίπου 465 τετραγωνικά μέτρα. Στόχος είναι η εξέλιξη του ΤΕΠ σε κέντρο τραύματος επιπέδου 4, που θα μπορεί να αναλάβει ακόμα και τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την προσωρινή μετεγκατάσταση του ΤΕΠ σε άλλο χώρο, τις μελέτες που έχουν γίνει, για την εκτέλεση των πρόδρομων εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, που προβλέπει την περάτωση όλων των εργασιών στα τέλη του έτους.

Η δήλωση του πρωθυπουργού από το νοσοκομείο «Αττικόν»

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και πράγματι, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης γίνονται σήμερα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα μας νοσοκομεία μέχρι τα μικρά κέντρα υγείας, με έργα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει και παραδίδονται και θα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εδώ, στο “Αττικό” Νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακό, “ναυαρχίδα” για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Διότι καταλαβαίνω απόλυτα την -θα έλεγα- οργή, συχνά, των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τις υποδομές, ειδικά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, που δεν νομίζω ότι ήταν αντίστοιχες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας του 21ου αιώνα.

Κάνουμε λοιπόν και εδώ μια σημαντική παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την επιφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργώντας και πολύ σύγχρονες υποδομές για να μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό.

Σήμερα, 9 Μαΐου, είναι η ημέρα της Ευρώπης. Και καθώς σε ένα μήνα από τώρα θα έχουμε ευρωεκλογές, είναι καλό να θυμόμαστε το ευρωπαϊκό αποτύπωμα της συμμετοχής της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο το βλέπουμε έμπρακτα και εδώ, στο “Αττικό” Νοσοκομείο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ένα μόνο, σημαντικό, από τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αξιοποιεί η χώρα μας για παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων. Και νομίζω ότι είναι πάντα καλό να αναλογιζόμαστε πόσο ωφελημένοι είμαστε από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη μας αφορούν.

Μας αφορούν όλες και όλους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει τόσο ξεχωριστή σημασία.

Συγχαρητήρια και πάλι στο ΤΑΙΠΕΔ, στο Υπουργείο, στο Νοσοκομείο γι’ αυτή την άριστη συνεργασία. Και πιστεύω πράγματι ότι σε δύο χρόνια από τώρα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται, οι πολίτες θα μπορούν πραγματικά να πειστούν ότι δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν για την πορεία των έργων οι Υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διοικητής του ΠΓΝ «Αττικόν», Σπύρος Αποστολόπουλος.

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν μπορεί να επιστρέφει χωρίς να λογοδοτεί για το 2015»
Πολιτική

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Επιστροφή στο “λεφτά υπάρχουν”»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
13/09/2026
Πιερρακάκης: Στο Καλοχώρι κρίνεται το στοίχημα των 1,7 δισ. δολαρίων για τη Θεσσαλονίκη
Πολιτική

Πιερρακάκης: Έρχονται 30 επενδυτικές ευκαιρίες ύψους έως 20 δισ. ευρώ

Την παρουσίαση σύντομα 30 συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών, που μπορούν να φέρουν ως 20 δισ. νέες επενδύσεις, προαναγγέλει ο υπουργός Εθνικής...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
13/09/2026
Next Post

Έρχεται Θεσσαλονίκη ο Θοδωρής Ρουσόπουλος











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa