ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κ. Μητσοτάκης: Ηχηρό μήνυμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/03/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
mitsotakis

Την ανάγκη η χώρα να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φθιώτιδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Μάιος είναι κοντά και φέρνει μια νέα άνοιξη με το διπλό μήνυμα νίκης που θα στείλουν οι πολίτες. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές για να τρέξει η Ελλάδα πιο γρήγορα μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας.

«Η καρδιά της Ρούμελης είναι σήμερα γαλάζια. Και με τη δική σας δυναμική παρουσία να γίνεται η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν πως η ΝΔ είναι η μεγάλη παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα. Εμείς μόνο μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει και θα το κάνουμε. Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα μπροστά, για να αλλάξουμε τη χώρα πιο τολμηρά, πιο αποτελεσματικά, για μια πατρίδα που θα μας κάνει πραγματικά υπερήφανους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε εκόμα ότι «ο Μάιος είναι κοντά φέρνοντας μια νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα. Είναι μήνυμα αναστοχασμού και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών. Είναι και μήνυμα μάχης για να μείνει η χώρα σε τροχιά ευημερίας. Το φως της νέας Ελλάδος πρέπει να απλωθεί παντού και σε όλους.

Ξέρουμε πια ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό. Γι’αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς στο τιμόνι.

Related Post

Στις 2 Σεπτεμβρίου η «πρεμιέρα» του οικονομικού προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη – Παρών ο Τσίπρας

Τσουκαλάς: «Χρειάζεται μια άλλη εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος»

Χαρδαλιάς: Καμία ανεμογεννήτρια σε αναδασωτέες και πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

ΠΑΣΟΚ: «Ποιος θα πληρώσει τα 40 εκατ. ευρώ για τα “Σπιτάκια Ανακύκλωσης”;»

Δεν κρύφτηκα ποτέ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών σημείωσε ότι προσωπικά ό ίδιος δεν κρύφτηκε ποτέ, ούτε είπε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. «Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή την υπόσχεση τη θεωρώ ιερό καθήκον. Κανείς δεν πονάει σήμερα περισσότερο από τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα ακολουθήσω εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο πάνω σε ένα εθνικό τραύμα. Μένω στην προφανή αλήθεια» είπε εμέσως μετά και έστρεψε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τηλεδιοίκηση των τρένων που έπρεπε να είναι έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση. Εμείς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο εγκαίρως. Τα υπόλοιπα δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω. Δεν πρέπει να μείνει ο τόπος πίσω. Καθήκον μας να σφίξουμε τα δόντια. Μετατρέποντας το θυμό σε πείσμα για μεγάλες ανατροπές.

Χάσαμε μια μάχη αλλά θα επιμείνουμε

Στο συγκεκριμένο πεδίο η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκε. Χάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση. Κι έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσουμε και σε εκείνους που επενδύουν στη συμφορά. Τέτοιες συμπεριφορές έχουμε πολλές. Ο κ. Σπίρτζης μίλησε δύο ώρες στη βουλή χωρίς να πει μία συγνώμη και ο αρχηγός του είπε περίπου ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Θα αποτύχει οικτρά. Η αλήθεια απορρίπτει πριν από καθετί τη λύπη. Οι πολίτες εκδικούνται τον κυνισμό. Δεν ξεχνούν τα πολύ σημαντικά που πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαγράψει.

Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετωπσε στη θητεία της περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από τη δική μας.

Τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019 την τηρήσαμε

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην πατρίδα αν όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλους. Τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019 την τηρήσαμε. Θυμάμαι όταν είχα μιλήσει στη Λαμία το 2019. Οι κεντρικές δεσμεύσεις ήταν ότι θα μειώσουμε φόρους και θα αυξήσουμε δουλειές και επενδύσεις στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, ότι θα φέρουμε ανάπτυξη στην οικονομία, ότι θα ενώσουμε διχασμένη κοινωνία και θα ξανακάνουμε την πατρίδα γεωπολιτικά ισχυρή. Για αυτά είχα δεσμευτεί.

Σήμερα οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από δεκάδες φορολογικά βάρη. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ 35%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης. Κάθε γονιός μεταβιβάζει δωρεάν στα παιδιά του. Όλοι οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες δουλειές. Προσελκύουμε συνεχώς ξένες επενδύσεις. Τα έσοδα του τουρισμού πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ όπως και οι εξαγωγές. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 780 ευρώ.

Πήρα προσωπικά αυτή την απόφαση γιατί αναγνωρίζω πρώτος ότι οι αμοιβές στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλές. Θα λύσει όλα τα προβλήματα αυτή η αύξηση; Όχι, αλλά είναι μια σημαντική ανακούφιση. Οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αύξηση μετά από 12 χρόνια. Υπήρχε ένα ζήτημα με την περιβόητη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Όσοι αδικούνται θα πάρουν έκτακτη στήριξη από 200 έως 300 ευρώ στο τέλος αυτού του μήνα. Στα σχολεία μας μετά από 12 χρόνια διορίστηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, πάνω από 4000 στην ειδική αγωγή».

Η συγκυρία δεν μπορεί να κρύψει τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και στην Ελλάδα του 2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις και έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σχεδόν μισό δισ. έχουμε εξασφαλίσει για να αναγεννηθεί η Εύβοια. Το καλάθι του νοικοκυριού και το market pass δίνουν σημαντική ανακούφιση. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα χειρότερα του πληθωρισμού είναι πια πίσω μας.

Απέναντι στην ενεργειακή κρίση η Πολιτεία βρέθηκε δίπλα στον πολίτη. Το βλέπετε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το κάναμε φορολογώντας τους μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Απόδειξη ότι δεν είμαστε μόνο το κόμμα της ανάπτυξης, αλλά η μεγάλη λαϊκή παράταξη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το 2019 μιλούσα για το όραμά μου για ψηφιακή δημόσια διοίκηση. Για πολλούς αυτά φάνταζαν ξένη γλώσσα. Κι όμως σήμερα το gov.gr διεκπεραιώνει 1,2 δις ψηφιακές συναλλαγές.

Οι ενεργειακές υποδομές και τα αρδευτικά έργα υλοποιούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ταυτόχρονα με υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων έργων υποδομής.

Σας είχα πει ότι στην επικίνδυνη γειτονιά στην οποία βρισκόμαστε δεν γίνεται η χώρα μας να μην επενδύει στον εκσυγχρονισμό της εθνικής μας άμυνας. Μόλις προχθές, την 25η Μαρτίου, πέταξαν τα υπερσύγχρονα Ραφάλ που αποκτήσαμε σε χρονο ρεκόρ. Μαζι τους πέταξαν τα αναβαθμισμένα f16 viber. Παρέλασαν για πρώτη φορά τα σύγχρονα άρματα Μάρντερ. Την ίδια ώρα στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά. Τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά σώθηκαν από αυτή την κυβέρνηση. Τα σύννεφα της συγκυρίας όσο κι αν σκιάζουν προσωρινά τον ορίζοντα δεν μπορούν να κρύψουν τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και στην Ελλάδα του 2023.

Πηγή: paraskhnio.gr

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την απώλεια της Β. Νέστορα
Πολιτική

Στις 2 Σεπτεμβρίου η «πρεμιέρα» του οικονομικού προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη – Παρών ο Τσίπρας

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στις 2 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη....

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
08/08/2026
Τσουκαλάς: «Η συνεδριακή απόφαση είναι ξεκάθαρη – Το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ»
Πολιτική

Τσουκαλάς: «Χρειάζεται μια άλλη εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος»

Την αναγκαιότητα μιας στρατηγικής με βάθος, που «δεν έχει αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
08/08/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για το ιστορικό δράμα «Πέντε 5» του Β. Τσικάρα για το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για το ιστορικό δράμα «Πέντε 5» του Β. Τσικάρα για το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa