ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κ.Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα: Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
16/09/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μητσοτάκης: Δίνουμε μάχη ώστε να συγκλίνουμε γρήγορα με τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης σε μισθούς, θεσμούς και λειτουργία του κράτους

Related Post

Μαρινάκης για Σαμαρά: Τις απαντήσεις τις δίνει η δικαιοσύνη – Δεν απασχολεί τους ανθρώπους η προσωπική ατζέντα οποιουδήποτε εξ ημών

Αίτηση Σαμαρά για διερεύνηση της υπόθεσης Predator

Αύξηση 20% στις επιστροφές μεταναστών και μείωση 27% στις παράνομες αφίξεις

Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να μιλήσει για το δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία»

Τα εγκαίνια του έργου του νέου φωτισμού του εμβληματικού Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τέλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη μουσική δημιουργία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου.

Την επιμέλεια του φωτισμού ανέλαβε η διεθνώς καταξιωμένη Ελευθερία Ντεκώ γνωστή για τη βραβευμένη δουλειά της στην Ακρόπολη και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Ο νέος φωτισμός του ναού του Σουνίου αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις.

Ένα ταξίδι στο Φως, με την Ελευθερία Ντεκώ & τον Σταύρο Ξαρχάκο

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το 2004, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, προχώρησε στον φωτισμό του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η φωταγώγησή του πρόσφερε μια νέα οπτική εμπειρία, ενισχύοντας το Σούνιο, ως διεθνή προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες. Είκοσι χρόνια μετά, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα. Το σύστημα φωτισμού στο Σούνιο ήταν ήδη πεπαλαιωμένο και είχε υποστεί την φθορά του χρόνου. Η προθυμία, με την οποία ανταποκρίθηκε η METLEN Energy & Metals και ο πρόεδρός της Ευάγγελος Μυτιληναίος στην πρόταση του ΥΠΠΟ να αναλάβει τη μελέτη του φωτισμού και την υλοποίηση του έργου, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή τους στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Μητσοτάκης: Ο νέος φωτισμός αναβαθμίζει το μνημείο, θωρακίζοντας και την ακεραιότητά του

«Με συγκίνηση και μεγάλη χαρά βρίσκομαι ανάμεσά σας, μπροστά από ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της πατρίδας μας. Σε ένα μοναδικής ομορφιάς οικοδόμημα το οποίο εδώ και 2.500 περίπου χρόνια παραμένει διαχρονικός φάρος ιστορίας και πολιτισμού. Το Σούνιο ήταν ανέκαθεν πέρασμα από την Ασία στην Ευρώπη και μία πύλη προς την ελληνική ενδοχώρα» είπε αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένα σύγχρονο σύστημα φωτισμού θα του επιτρέψει κυριολεκτικά να λάμψει περισσότερο. Ο Ναός θα συνεχίσει έτσι να δηλώνει τους αιώνιους δεσμούς της Αττικής με τη θάλασσα αλλά και να εμπνέει τον κάθε επισκέπτη του» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση που ήταν επιβεβλημένη, καθώς ο νέος φωτισμός αναβαθμίζει το μνημείο, θωρακίζοντας και την ακεραιότητά του, γιατί αναδεικνύει τη γεωμετρία του, τον ίδιο τον περίβολο, το βραχώδες ανάγλυφο περιβάλλον του. Τα παράλληλα έργα στα σημεία εισόδου και εξόδου, θα επιτρέπουν σε όλους την ασφαλέστερη πρόσβαση. Θα μπορούμε να θαυμάζουμε το μεγαλείο του χώρου από κάθε γωνιά, είτε τον αντικρίζουμε από τη θάλασσα, είτε από τη στεριά. Οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά, να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο».

Μυτιληναίος: Ο σύγχρονος φωτισμός με σεβασμό στην αξία και ομορφιά του μνημείου αποκαλύπτει νέες διαστάσεις της αρχιτεκτονικής του

«Η σημερινή μέρα παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργίας. Ο σύγχρονος φωτισμός με σεβασμό στην αξία και ομορφιά του μνημείου αποκαλύπτει νέες διαστάσεις της αρχιτεκτονικής του που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη. Η μοναδική εικόνα που θα δούμε θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης σήμερα online, υπενθυμίζοντας ότι η ομορφιά, το κάλλος έχει τις ρίζες του εδώ στην Ελλάδα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος της METLEN Energy & Metals κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

«Ως Metlen νιώθουμε βαθιά ευθύνη να συμβάλλουμε στη διατήρηση και στην ανάπτυξη της πολιτισμικής μας ταυτότητα. Η χορηγία μας σε αυτό το έργο εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη. Δόθηκε μεγάλη προσοχή ώστε η τεχνική μελέτη να σέβεται το περιβάλλον του μνημείου εξασφαλίζοντας πως η φυσική ομορφιά και η ιστορική σημασία του Ναού θα παραμείνουν αναλλοίωτες» πρόσθεσε.

Πηγή: protothema

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν μπορεί να επιστρέφει χωρίς να λογοδοτεί για το 2015»
Πολιτική

Μαρινάκης για Σαμαρά: Τις απαντήσεις τις δίνει η δικαιοσύνη – Δεν απασχολεί τους ανθρώπους η προσωπική ατζέντα οποιουδήποτε εξ ημών

Απάντηση στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα ποσοστά της ΝΔ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι οι...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/07/2026
Δήλωση Σαμαρά για τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

Αίτηση Σαμαρά για διερεύνηση της υπόθεσης Predator

Αίτηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης παρακολούθησής του με το κατασκοπευτικό...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/07/2026
Next Post
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Έμαθε για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη on camera και αποχώρησε άρον άρον

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Έμαθε για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη on camera και αποχώρησε άρον άρον












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa