ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Διπλασιάστηκαν στο 7μηνο τα περιστατικά και οι συλλήψεις ενδοοικογενειακής βίας

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/08/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Χρυσοχοΐδης

Related Post

Σήμα κινδύνου Μητσοτάκη από Δελφούς: Παγκόσμιο σοκ προ των πυλών – Η Ευρώπη χωρίς Plan B δεν αντέχει

Αίρεται η ασυλία και των 13 βουλευτών της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το υπ. Ναυτιλίας διαψεύδει τα περί κατάσχεσης του πλοίου “Epaminondas” από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Κεφαλογιάννης: Ζητώ άρση ασυλίας μου και πλήρη διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη κάθε σκιάς που αγγίζει το πρόσωπο μου

Για την αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, την παραβατικότητα ανηλίκων και την εγκληματικότητα μίλησε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», τόνισε πως φέτος υπάρχει αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε σχέση με πέρυσι, καθώς το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου έχουν καταγραφεί 12.459 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχαν καταγραφεί τα μισά, 6.797 περιστατικά. Επίσης, φέτος, όπως είπε, έχουν γίνει 7.467 συλλήψεις, ενώ πέρυσι 3.858.

Ο υπουργός σημείωσε ότι δόθηκαν 2.800 panic button κι έχουν ενεργοποιηθεί 290 φορές, ενώ έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια 270 γυναίκες. Όπως επισήμανε, κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 60 με 70 κακοποιητές, καθώς «τα στόματα των γυναικών έχουν ανοίξει».

«Ενθαρρύνθηκαν οι γυναίκες, πράγματα που γίνονταν πίσω από την πόρτα, πίσω από τους τοίχους και δεν ήταν γνωστά, αυτή τη στιγμή καταγγέλλονται, γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη, γιατί έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας όπου απευθύνονται, υπάρχουν εκπαιδευμένοι και ευαίσθητοι αστυνομικοί, κάθε μέρα γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και επεξεργάζονται όλα αυτά τα στοιχεία.

Το αναφέρω ως ένα παράδειγμα για να δούμε και το κοινωνικό ζήτημα, η αστυνομική διαχείριση γίνεται και θα γίνεται ακόμη καλύτερη. Εγώ πιστεύω πως για ένα διάστημα θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ό,τι αφορά στην παραβατικότητα ανηλίκων, ανέφερε πως φέτος σε 6.389 υποθέσεις 7.706 δράστες κατηγορούνται για κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά, ληστείες, έναντι 4.300 υποθέσεων και 5.425 δραστών πέρυσι.

Εγκληματικότητα ενηλίκων

Σχετικά με το ζήτημα της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε πως «το θέμα της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί έχει να κάνει με την ψυχή των ανθρώπων, με το συναίσθημά τους και αυτό καθορίζει συνολικά τη συμπεριφορά τους».

Έκανε λόγο για αύξηση των προσαγωγών κατά 692%, «δηλαδή πέρσι είχαμε 1.170 προσαγωγές από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Φέτος έχουμε 9.274. Από 1.170 στο 9.274 και οι συλλήψεις έχουν αυξηθεί 340%», είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έως την άνοιξη του 2025 οι αστυνομικοί θα φέρουν body cameras. «Τρέχει διαγωνισμός, είναι σε διαβούλευση θα βγει τις επέμενες εβδομάδες, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «ασχολούμαι και προσωπικά και η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει γρήγορα διαγωνισμός ώστε να υπάρξουν κάμερες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κάμερες ιδιωτών. Οι επίσημες κάμερες θα δώσουν τη δυνατότητα ώστε να έχει ο καθένας το νου του ότι είναι υπό επιτήρηση».

Κολωνός

Σχετικά με τον βιασμό της 16χρονης στον Κολωνό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ερευνάται αν υπάρχει παρελθόν στην υπόθεση. «Είμαι ευτυχής που όλες αυτές οι υποθέσεις βγαίνουν στον αέρα και εξιχνιάζονται από την δικαιοσύνη. Είναι μια πρόοδος για την κοινωνία μας» τόνισε.

Σχετικά με το ζήτημα των Ρομά, είπε ότι «οι ομάδες αυτές είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικό πρόβλημα. Θέλει πολλές δράσεις από την ενσωμάτωση, τα επιδόματα, τα σχολεία. Αλλά έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε», επισήμανε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Δυτική Αττική έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. «Δεν έχετε παρά να καλέσετε και τους δημάρχους της περιοχής, θα δείτε μια σημαντική βελτίωση σε ό,τι αφορά στις ασχήμιες που γίνονταν κάθε βράδυ, οι πυροβολισμοί, τα πανηγύρια, οι διαταράξεις, οι κλοπές», είπε.

«Μπάτσος»

Σχετικά με την έκφραση «μπάτσος», ο κ. Χρυσοχοΐδης διερωτήθηκε: «γιατί να πούμε μπάτσο έναν εργαζόμενο, ένα παιδί που είναι εργαζόμενο από μια λαϊκή οικογένεια που παίρνει ένα πολύ χαμηλό μισθό και κάνει μια τόσο επικίνδυνη δουλειά, που ασκεί τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο, αυτόν τον λέμε “μπάτσο”; Ποιον τιμά αυτή η έκφραση;».

Τέλος, σχετικά με το επίδομα στη ΔΙ.ΑΣ. που δεν έχει δοθεί ακόμη, είπε ότι,« έχει υπογραφεί, έχει τελειώσει, θα δοθεί τις επόμενες ημέρες».

Tags: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Σήμα κινδύνου Μητσοτάκη από Δελφούς: Παγκόσμιο σοκ προ των πυλών – Η Ευρώπη χωρίς Plan B δεν αντέχει
Πολιτική

Σήμα κινδύνου Μητσοτάκη από Δελφούς: Παγκόσμιο σοκ προ των πυλών – Η Ευρώπη χωρίς Plan B δεν αντέχει

Κάλεσμα στα κράτη-μέλη της ΕΕ να καταρτίσουν ένα plan b σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή παραταθεί γιατί...

Αναρτήθηκε από Μαρία Κωστάκογλου
22/04/2026
Βουλή: Στη δημοσιότητα σήμερα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών
Πολιτική

Αίρεται η ασυλία και των 13 βουλευτών της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ασυλία και των 13 βουλευτών της ΝΔ, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αίρεται με την πλειοψηφία των βουλευτών...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
22/04/2026
Next Post
Mariah Carey: Πέθαναν την ίδια μέρα η μητέρα και η αδερφή της – Συντετριμμένη η τραγουδίστρια

Mariah Carey: Πέθαναν την ίδια μέρα η μητέρα και η αδερφή της – Συντετριμμένη η τραγουδίστρια

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa