ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μητσοτάκης από υπ. Συνοχής – Οικογένειας: Δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες, όχι εκπτώσεις στην ισότητα

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
28/07/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μητσοτάκης από υπ. Συνοχής – Οικογένειας: Δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες, όχι εκπτώσεις στην ισότητα

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με την αρμόδια υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν «αόρατοι συμπολίτες μας» και πως στα ζητήματα ισότητας δεν κάνουμε εκπτώσεις.

Στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης τους αφορά όλους, καθώς όπως υπογράμμισε «δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες». Επισήμανε, δε, ότι στα ζητήματα ισότητας δεν υπάρχουν εκπτώσεις.

«Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και τώρα υλοποιούμε το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για τις πολιτικές τις οποίες θα εφαρμόσετε. Οπότε θέλω να ευχηθώ εξ αρχής καλή δύναμη στην Υπουργό, στην Υφυπουργό, στους τρεις Γενικούς Γραμματείς.

Διότι πράγματι έρχεστε να καλύψετε ένα κενό, συγκεντρώνοντας πολιτικές οι οποίες ήταν κατακερματισμένες σε πολλά διαφορετικά Υπουργεία, οι οποίες όμως αφορούν όλους -και θα έλεγα ιδίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας- και γι΄ αυτό και θα υποστηρίξουμε με πολύ μεγάλη θέρμη το έργο σας σε μια σειρά από πολιτικές», δήλώσε ο κ. Μητσοτάκης.

Related Post

Σκέρτσος: Η Ελλάδα του 2030 δεν είναι σύνθημα, είναι εθνικός στόχος

Στα ακριτικά φυλάκια Ρω και Στρογγύλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανδρουλάκης: Συμβόλαιο τιμής με τον ελληνικό λαό

Δένδιας: Με τη νέα θητεία, οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών

«Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο αυξάνεται κατά 8% και το οποίο αποτελεί μία κατάκτηση που θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μία προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολιτικές συνολικά για το παιδί, ζητήματα τα οποία αφορούν την ένταξη στην κοινωνική και στην οικονομική ζωή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια την προηγούμενη τετραετία, να βγάλουμε στην επιφάνεια προβλήματα με τα οποία ενδεχομένως άλλες κυβερνήσεις να μην ήθελαν να ασχοληθούν», πρόσθεσε.

Για μας δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας, συμπολίτες μας οι οποίοι δεν αξίζουν της φροντίδας και της προστασίας του κράτους. Είναι μία ευκαιρία να πειραματιστούμε και με πολύ καινοτόμες πολιτικές. Ζητήματα, ας πούμε, τα οποία έχουν να κάνουν με την ενεργό γήρανση, που τόσο σημαντικά είναι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μητσοτάκης: Στα ζητήματα ισότητας δεν κάνουμε εκπτώσεις

«Κοινωνίες οι οποίες πια διαβιούν όπως και η δική μας. Θέλουμε οι πιο ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι πραγματικά παραγωγικοί και χρήσιμοι και να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Και φυσικά τα ζητήματα τα οποία αφορούν οριζόντια την ισότητα. Εκεί δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας, δεν κάνουμε εκπτώσεις. Και στα ζητήματα που αφορούν συνολικά τις συμπεριληπτικές μας πολιτικές, έχουμε θέσει τον στόχο της φιλοδοξίας μας πολύ ψηλά. Την εφαρμογή της στρατηγικής μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: Οπότε, είναι ένα Υπουργείο το οποίο τώρα ξεκινάει, τώρα χτίζεται. Θα το χτίσουμε και θα το οικοδομήσουμε σωστά και είμαι σίγουρος ότι είναι ένα Υπουργείο το οποίο πολύ σύντομα θα έχει να επιδείξει σημαντικό και μετρήσιμο έργο.

Οπότε, καλή επιτυχία ευχόμαστε εξ αρχής. Και εδώ, όπως βλέπετε, έχουμε και τους δύο Υπουργούς Επικρατείας, τον Οικονομικό μας Σύμβουλο, με μεγάλη διάθεση για στήριξη του Υπουργείου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Και η στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία είναι μια στρατηγική την οποία θέλω να την τονίσουμε, γιατί είναι μία στρατηγική η οποία ξεκίνησε πάλι την προηγούμενη τετραετία, από τον προκάτοχο του Σταύρου Παπασταύρου.

Είναι μία στρατηγική η οποία απαιτεί έναν κεντρικό συντονισμό από το Μέγαρο Μαξίμου. Έχει ήδη αρχίσει και αποδίδει, γνωρίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία ότι για πρώτη φορά, οριζόντια και σε επίπεδο πολλών διαφορετικών παρεμβάσεων, γίνονται πράγματα για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. Αλλά επειδή δυστυχώς ήμασταν πολύ πίσω, έχουμε σημαντικό χαμένο έδαφος ακόμα να καλύψουμε».

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Άκης Σκέρτσος κατά ΠΑΣΟΚ: Να ζητήσουν συγγνώμη για τη συμμετοχή τους στην πολιτική σκευωρία και στην εξαπάτηση του λαού
Πολιτική

Σκέρτσος: Η Ελλάδα του 2030 δεν είναι σύνθημα, είναι εθνικός στόχος

«Υπάρχουν επέτειοι που λειτουργούν ως καθρέφτης, αλλά και ως πυξίδα. Το 2030, διακόσια χρόνια μετά την επίσημη συγκρότηση του σύγχρονου...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/09/2026
Στα ακριτικά φυλάκια Ρω και Στρογγύλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική

Στα ακριτικά φυλάκια Ρω και Στρογγύλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις μικρονήσους Ρω και Στρογγύλη, όπου βρέθηκε στα επιτηρητικά φυλάκια και συνομίλησε με στελέχη των...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/09/2026
Next Post
reuma

Τιμολόγια ρεύματος: Νέα παράταση στην αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa