ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με παράλληλη προστασία των αμάχων

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
17/10/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μητσοτάκης από την Γρανάδα: Για την Ελλάδα δεν νοούνται εκπτώσεις από τους βασικούς κανόνες του Κράτους Δικαίου

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος των 27 είναι ο ευρωπαϊκός συντονισμός, υπό τον ορατό κίνδυνο το «ωστικό κύμα» της κρίσης στην περιοχή να πλήξει και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Υπογράμμισε, επίσης, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, επισήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο. Ενημέρωσε, δε, για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Related Post

Κουτσούμπας από ΔΕΘ: «Το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση και πρόγραμμα»

Καρυστιανού από Θεσσαλονίκη: «Ο πόνος μας έγινε ελπίδα» – Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

Νατσιός στη ΔΕΘ: «Αυτάρκεια παντού – Είμαστε το νέο, το καινούργιο, το πατριωτικό»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του Επταπυργίου

Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο κ. Σκέρτσος προανήγγειλε στην ΕΡΤ, την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο.

Έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου
Το πρώτο τετ α τετ, που σηματοδοτεί την έναρξη του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας, έγινε σήμερα 17/10. Συγκεκριμένα, ο πολιτικός διάλογος Ελλάδας- Τουρκίας ξεκίνησε μέσα σε μια εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία, με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται και τη διεθνή διπλωματία να βρίσκεται σε αναβρασμό, επιδιώκοντας να αποσοβήσει τα χειρότερα.

Έτσι, είναι η μεγάλη εικόνα αυτή που κυριαρχεί, με την ανάγκη για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο να καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική.

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στην ατζέντα της κ. Παπαδοπούλου με τον κ. Ακτσαπάρ.

Ψηλά ατζέντα των διμερών θεμάτων και το μεταναστευτικό, υπό το φόβο μάλιστα μιας νέας έκρηξης που θα μπορούσε να προκληθεί εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Από εκεί και πέρα, ο πολιτικός διάλογος αποτελεί το κομβικό σημείο στην προσπάθεια σύγκλισης, καθώς στο επίκεντρό του βρίσκεται η διπλωματική και η νομική ουσία των διμερών ζητημάτων.

Δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι θεαματικό, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Η σημερινή πρώτη επαφή είχε και χαρακτηριστικά γνωριμίας, με τις δύο πλευρές να θέτουν και ένα χρονοδιάγραμμα για τη συνέχεια των συζητήσεων.

Το ζήτημα όμως είναι διαπιστωθεί αν υπάρχει θετική διάθεση από την πλευρά της Άγκυρας για συμβιβασμούς και κυρίως για αποδοχή του ελληνικού πλαισίου, με βάση το οποίο η Ελλάδα αναγνωρίζει μία διαφορά με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Πηγή: ΕΡΤ

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εναντιώνεται στην ΕΕ των λόμπι, των πολέμων και της ακρίβειας, να πάει να ψηφίσει και να ψηφίσει ΚΚΕ
Πολιτική

Κουτσούμπας από ΔΕΘ: «Το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση και πρόγραμμα»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
10/09/2026
Καρυστιανού από Θεσσαλονίκη: «Ο πόνος μας έγινε ελπίδα» – Οι βασικοί άξονες του προγράμματος
Πολιτική

Καρυστιανού από Θεσσαλονίκη: «Ο πόνος μας έγινε ελπίδα» – Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του κινήματος, Μαρία...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
10/09/2026
Next Post

Ζυγός ή Σκορπιός: Πώς είναι να έχεις γεννηθεί πάνω στην αλλαγή αυτών των δύο ζωδίων











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa