ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τι υποστήριξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας της ΕΥΠ Β. Βλάχου

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
01/09/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μέτωπο κατά των θεσμών στην Επιτροπή… Θεσμών

Για «ουσιαστικό έλεγχο» των αιτημάτων παρακολουθήσεων έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το αίτημα για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έφερε τις υπογραφές 6 υπηρεσιακών στελεχών της  Υπηρεσίας. Η κυρία Βλάχου είπε ακόμα ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός – καθώς και ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυρία Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ αλλά και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Λίγο μετά τις 16:30 ολοκληρώθηκε η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19) και Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Related Post

Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρωταθλήτρια στις φιέστες και τις μεγαλόστομες δηλώσεις η κυβέρνηση

Θάνος Πλεύρης: «Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, η διαδρομή θα είναι φυλακή ή επιστροφή»

K. Μητσοτάκης από ΟΑΚΑ: «Καθημερινά η πατρίδα προοδεύει και κάνει βήματα μπροστά»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για να προσθέσει πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενος την ρήτρα απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόρρητο που διέπει υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και ΕΥΠ επικαλέστηκε και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ρουμπάτης: Η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον κ. Σπύρο Σαγιά πρώην γγ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επι Τσίπρα – Καμμένου φέρεται ΄- σύμφωνα με στελέχη της επιτροπής – να υπέπεσε σε ορισμένες αντιφάσεις αναφορικά με το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε απευθείας τα τηλέφωνα των δύο προσώπων ή όχι. Συγκεκριμένα ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να επικαλέστηκε διάλογο των Πιτσιόρλα – Σαγιά που είχε στην διάθεσή της η ΕΥΠ με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από βουλευτή που σχολίασε πως για να υπάρχει διάλογος η υπηρεσία παρακολουθούσε είτε τον κ. Σαγιά, είτε τον κ. Πιτσιόρλα ή και τους δύο.

Πέραν αυτού, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του.

Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι επισύνδεση που γίνεται μετά από εισήγηση της ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι παράνομη καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τον διάδοχό του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Δραβίλλας: Δεν υπήρξε παρακολούθηση Σαγιά Πιτσιόρλα το 2012-14

Στην επιτροπή τοποθετήθηκε και ο κ. Θεόδωρος Δραβίλλας επικεφαλής της ΕΥΠ επι κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν υπήρξε επι ημερών του επισύνδεση Πιτσιόρλα – Σαγιά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών σημείωσε ότι το 2014 ο τότε πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης και μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήτησε από την ΕΥΠ να υπάρξει έρευνα για την υπόθεση αγοραπωλησίας της νησίδας Οξειάς.

Ο ίδιος φέρεται να είπε πως η ΕΥΠ συνέδραμε στις έρευνες με μια επισύνδεση για λιγότερο από δύο μήνες η οποία διεκόπη καθώς δεν υπήρξαν αποτελέσματα. Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να τόνισε πως η επισύνδεση δεν αφορά τα μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Πιτσιόρλα και Σαγιά και πρόσθεσε ότι η υπόθεση της Οξείας δεν πρέπει να συγχέεται με την υπόθεση του Ναυαγείου Ζακύνθου των ημερών Τσίπρα – Καμμένου.

Πλέον, στην αίθουσα που συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει εισέλθει η δεύτερη ομάδα προσώπων που αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Και στις δύο συνεδριάσεις η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Να σημειωθεί ότι και οι νέες εργασίες της επιτροπής καλύπτονται από καθεστώς απορρήτου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν συστάσεις προς τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα ή να τα απενεργοποιήσουν ώστε η συνεδρίαση να μην μετατραπεί σε «σουρωτήρι» διαρροών όπως συνέβη κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη την περασμένη εβδομάδα.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ
Πολιτική

Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ

Παραμένει σταθερά ο στόχος για ένα «πακέτο» μέτρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
19/07/2025
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρωταθλήτρια στις φιέστες και τις μεγαλόστομες δηλώσεις η κυβέρνηση
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρωταθλήτρια στις φιέστες και τις μεγαλόστομες δηλώσεις η κυβέρνηση

Με κοινή δήλωσή τους, ο Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κι υπεύθυνου του Κ.Τ.Ε Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
18/07/2025
Next Post
Εγκαίνια νέας εικαστικής έκθεσης «Λάβαρα, πολύτιμες συνομιλίες» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Εγκαίνια νέας εικαστικής έκθεσης «Λάβαρα, πολύτιμες συνομιλίες» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός: Σημάδια γήρανσης στην βαριά βιομηχανία της χώρας

Με 5.000 ευρώ τον μήνα και… ούτε ένας παθολόγος!

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Επιχείρηση» ασφαλείς παιδικοί σταθμοί

Μίλτος Τεντόγλου: Δεύτερος στο Diamond League του Λονδίνου

Ισχυρό κύμα καύσωνα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Ρόβας στο KarfitsaPod: «Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του Μουζακίτη, τοπ ταλέντο ο Μπαταούλας» (audio)

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματική περιδίνηση

Μυρτώ Σαμαρά: «Η ΝΔ με την «εξεταστική» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών»

Ο Δυτικός Προαστιακός: Καταλύτης Ανάπτυξης για το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τη Δυτική Θεσσαλονίκη

Η… έξοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ορεινά και η διαλεύκανση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Νέα Σελήνη Νοεμβρίου: Αυτά τα ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Ζώδια party animals – Με αυτά θα περάσετε ξέφρενες βραδιές μέχρι το πρωί

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
19/07/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa