ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Παραίτηση με «καρφιά» από τον Σπύρο Καρανικόλα!

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
14/06/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Παραίτηση με «καρφιά» από τον Σπύρο Καρανικόλα!

Ο Σπύρος Καρανικόλας με επιστολή του στον Νίκο Ανδρουλάκη γνωστοποίησε την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στην επιστολή του αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Σπύρου Καρανικόλα

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η χώρα βιώνει μια διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί. Πόλεμος, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση, είναι μερικές από τις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι αναγκαίο όσο ποτέ, το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Related Post

Συνεδριάζει την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σδούκου: Είναι θράσος να ασκεί κριτική ο κ. Τσίπρας για υπερφορολόγηση

Παππάς: «Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν θα συζητούσε για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους»

ΚΚΕ: Καταδίκη των εποικιστικών σχεδίων του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων.

Απαιτούνται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και υπερβάσεις. Κυρίως όμως, απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις και όχι απλά και μόνο συνθήματα και εικόνες.

Για να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, χρειάζεται οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες, να μπουν στην άκρη.

Προσωπικά, μπήκα στην πολιτική πιστεύοντας πως η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η τόλμη για ευρύτερες συνεργασίες με σεβασμό στη δημοκρατική λογική, αλλά και στις επιμέρους πολιτικές διαφορές, αποτελούσαν απαράβατες αρχές. Απέναντι κάθε φορά στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα.

Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται. Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του “επιτήδειου ουδέτερου”. Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας.

Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παραμένω όμως ενεργός πολίτης και επαγγελματίας και θα συνεχίσω καθημερινά να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

Σπύρος Καρανικόλας»

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ανεξαρτοποιήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Πολιτική

Συνεδριάζει την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη στις 17:00, η Πολιτική Γραμματεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία "Μίμης Δαρειώτης" στην Κουμουνδούρου. Θέματα συζήτησης: απολογισμός της...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
24/08/2026
Σδούκου: «Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική νίκη, είναι εγγύηση σταθερότητας»
Πολιτική

Σδούκου: Είναι θράσος να ασκεί κριτική ο κ. Τσίπρας για υπερφορολόγηση

Στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Σδούκου, τονίζοντας ότι είναι κοστολογημένα και χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένους...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
24/08/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: 89χρονος μήνυσε την 90χρονη σύζυγό του επειδή…τον έδερνε!

Θεσσαλονίκη: 89χρονος μήνυσε την 90χρονη σύζυγό του επειδή...τον έδερνε!





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa