ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μαρινάκης: Πρωτιά της Ελλάδας στους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΜΜΕ

Γιάννης Κοντογεώργος Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
22/05/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μαρινάκης: Πρωτιά της Ελλάδας στους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΜΜΕ

«Η ΠΟΕΣΥ πρωτοπορεί σε δύο επίπεδα, σε επίπεδο Ελλάδος δηλαδή, είναι η πρώτη Ένωση, η οποία βάζει συγκεκριμένους κανόνες για χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία είναι το παρόν, δεν είναι το μέλλον, είναι κάτι το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά πρωτοπορεί και συνολικά, γιατί όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, είναι κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο κράτος» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο Euronews.

«Με πολύ καταρτισμένους και αξιόλογους επιστήμονες, για παράδειγμα τον καθηγητή Νομικής, τον κ. Βλαχόπουλο, δημιούργησε μια επιτροπή, η οποία έφτιαξε έναν κώδικα δεοντολογίας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα Μέσα. Γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό; Γιατί -όπως σας είπα και πριν- είναι μια νέα πραγματικότητα η τεχνητή νοημοσύνη. Όσο και να θέλουμε να στρίψουμε το κεφάλι μας -ενδεχομένως κάποιοι να το θέλουν- έχει έρθει για να μείνει. ‘Αρα, πλέον, πρέπει να λειτουργούμε με κανόνες, οι οποίοι επειδή δεν υπήρχε η τεχνητή νοημοσύνη μέχρι πρότινος, δεν υπήρχαν» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το κυριότερο είναι να υπάρχει διαφάνεια και ο ανθρώπινος έλεγχος.

Επισήμανε δε ότι η έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την ΠΟΕΣΥ και με τις υπόλοιπες ενώσεις των δημοσιογράφων για την επικαιροποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, με βάση και το νέο δεδομένο που είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας.

Για τη συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στις Βρυξέλλες ανέφερε: «η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου για κάθε χώρα, για κάθε κράτος – μέλος, είναι ο «καθρέφτης» της κάθε χώρας, ως προς τα ζητήματα αυτά. Εκεί αποτυπώνεται η αλήθεια. Γιατί σε αντίθεση με διάφορες εκθέσεις, εκεί υπάρχει τεκμηρίωση, εκεί υπάρχει αντικειμενικότητα και εκεί δεν υπάρχουν άλλα κίνητρα».

«Εμείς, παρουσιάσαμε τί έχει συμβεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Να πούμε ότι και στην τελευταία, την περσινή και στην προτελευταία την προπέρσινη έκθεση, αναγνωρίστηκε η πρόοδος της χώρας μας. Να πούμε, ότι η χώρα μας έχει, πλέον, τέσσερις συστάσεις για όλα αυτά τα ζητήματα, από έξι που είχε και να πούμε ότι 18 χώρες της Ευρώπης έχουν περισσότερες συστάσεις, από ό,τι η Ελλάδα. ‘Αρα η εικόνα που προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν, χρησιμοποιώντας κάποιες ατεκμηρίωτες εκθέσεις και αναφέρομαι σε ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης, μια πολύ μικρή μερίδα των Μέσων, κατά της ίδιας μας της χώρας, δεν είναι η αλήθεια» τόνισε.

Related Post

Μαρινάκης: Έμφαση στη μεσαία τάξη, τις MμΕ, τους συνεπείς και τις οικογένειες: Το στίγμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ

Από το παρκέ στα decks: Ο Μπριν Ταϊρί αποκαλύπτει τον… DJ Skee μέσα του – Δείτε το βίντεο

Κυριάκος Μητσοτάκης από Κοζάνη: «Πριν από τις εκλογές ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ» (Video)

Νέες άδειες λειτουργίας για Keele και York μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λέγοντας: «έχει καταργηθεί η απλή δυσφήμηση, μια από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις του δημοσιογραφικού κόσμου, γιατί πάνω στο αδίκημα της απλής δυσφήμισης βασίζονταν αγωγές, οι οποίες ήταν βαθιά προβληματικές για τους δημοσιογράφους. Έχουμε εκσυγχρονίσει πάρα πολύ το νομοθετικό μας πλαίσιο. Πρέπει να υπάρχει εξώδικη όχληση, για να προχωρήσει μία αγωγή και κατά δημοσιογράφου. Αν υπάρξει ανάκληση ακόμα και στο ακροατήριο, αποσύρεται μία αγωγή. Έχουμε, πλέον, δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ, που διοικείται από πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, που προέκυψαν από τη διαδικασία ΑΣΕΠ και όχι μία αποκλειστικά και μόνο επιλογή ενός υπουργού ή υφυπουργού, εν προκειμένω, με το νέο νόμο για την επιλογή των διοικήσεων στο δημόσιο. Έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή μιας σειράς από ασφαλιστικών δικλείδων, μέτρων υπέρ της ασφάλειας των δημοσιογράφων. Αυστηροποιήσαμε τις ποινές για όλα τα αδικήματα που στρέφονται και κατά δημοσιογράφων. Θεσπίσαμε ιδιώνυμο αδίκημα για απειλές κατά αθλητικογράφων. Και εφαρμόζουμε όλες τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενημέρωση, την επιμόρφωση των δημοσιογράφων. Γιατί δεν είναι μόνο αυτά τα ζητήματα η ασφάλεια. Για παράδειγμα, όποιος πηγαίνει σε εμπόλεμη ζώνη, όποιος πηγαίνει να καλύψει φυσικές καταστροφές, όπως μια πυρκαγιά, να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και η θωράκιση των δημοσιογράφων».

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, είναι ένα κράτος το οποίο προχωράει και όπως και καταφέρνει και επιστρέφει οικονομικά και γίνεται ένα σοβαρό κράτος με επενδυτική βαθμίδα που μπορεί να δώσει τα χρήματα αυτά πίσω στον κόσμο που τα στερήθηκε, είναι και ένα κράτος δικαίου και όχι όπως παρουσιάζεται σε κάποιες ατεκμηρίωτες εκθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: Νέα ΔημοκρατίαΠαύλος Μαρινάκης
Share216Tweet135Send

Σχετικά Άρθρα

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν μπορεί να επιστρέφει χωρίς να λογοδοτεί για το 2015»
Πολιτική

Μαρινάκης: Έμφαση στη μεσαία τάξη, τις MμΕ, τους συνεπείς και τις οικογένειες: Το στίγμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ

Παρεμβάσεις για τη μεσαία τάξη, τους συνεπείς φορολογούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης, ενόψει των ανακοινώσεων του...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
29/08/2026
Από το παρκέ στα decks: Ο Μπριν Ταϊρί αποκαλύπτει τον… DJ Skee μέσα του – Δείτε το βίντεο
Αθλητικά

Από το παρκέ στα decks: Ο Μπριν Ταϊρί αποκαλύπτει τον… DJ Skee μέσα του – Δείτε το βίντεο

Στο Μέτσοβο, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ χτίζει ξανά τον χαρακτήρα του πριν από μια απαιτητική σεζόν, ένας από τους πιο...

Αναρτήθηκε από Μαρία Κωστάκογλου
29/08/2026
Next Post
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο 2025

Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο 2025






Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa