Επίσκεψη στην Ξάνθη και την Κομοτηνή πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, όπου είχε συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την από κοινού αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όσο και της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.
Ο κ. Γαλαμάτης επισκέφθηκε την Ξάνθη και σε συνεργασία με τον δήμαρχο, Στράτο Κοντό, εξέτασαν τις δυνατότητες αξιοποίησης δυο κτιρίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην παλιά πόλη της Ξάνθης, αλλά και γραφειακών χώρων στην επέκταση της πόλης.
Τα κτίρια είναι αναξιοποίητα και προέκυψαν ως ακίνητη περιουσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά το τέλος του προγράμματος αποκατάστασης παλιννοστούντων, ενώ σήμερα είναι παραδομένα στη φθορά του χρόνου. Ο κ. Γαλαμάτης και κ. Κοντός εξέτασαν τη δυνατότητα παραχώρησής τους στον τοπικό Δήμο, προκειμένου να τα ανακαινίσει και να τα αξιοποιήσει καλύπτοντας στεγαστικές ανάγκες του. Αντιστοίχως, ο Δήμος Ξάνθης εξετάζει τη δυνατότητα να παραχωρήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης χώρους γραφείων, οι οποίοι είναι σήμερα κενοί, με στόχο να μετεγκατασταθούν εκεί χωρίς κόστος οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους.
Στην Κομοτηνή ο κ. Γαλαμάτης επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη, με αντίστοιχο αντικείμενο. Πλέον το γραφείο Γραμματέα (η Κομοτηνή είναι δεύτερη διοικητική έδρα μετά τη Θεσσαλονίκη) στεγάζεται εντός του Διοικητηρίου στην Κομοτηνή, αδαπάνως (προηγουμένως επωμιζόταν το κόστος ενοικίασης χώρου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης), ενώ ο σχεδιασμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να συγκεντρωθούν όλες οι τοπικές υπηρεσίες της σε έναν χώρο, σε συνεργασία με τον δήμο Κομοτηνής, αλλά και με την Περιφέρεια.



