ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τα όπλα της κυβέρνησης στις μάχες που ξεκινούν σήμερα στη Βουλή

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
04/03/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κ. Μητσοτάκης: Θα εισηγηθούμε να κατοχυρωθεί θεσμικά και συνταγματικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο (Video)

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Related Post

Μαρινάκης για τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα: «Παραμένει σταθερά ίδιος και απαράλλαχτος»

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη 90η ΔΕΘ (LIVE)

Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλευρό όλων εκείνων που η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους

Μαρινάκης: «Μονόδρομος η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην αντιπολίτευση να «χτίσει» το αφήγημα της συγκάλυψης – Θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Στη Βουλή μεταφέρεται από σήμερα το πολιτικό ενδιαφέρον για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και την επομένη, με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που αναμένεται να μετατραπεί σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με την πρόταση που θα καταθέσουν το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση, η οποία όλο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέρχεται αποφασισμένη να μην αφήσει κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της να «χτίσουν» το αφήγημα της συγκάλυψης ευθυνών. Ταυτοχρόνως προτίθεται να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι καπηλεύεται τον πόνο των πολιτών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών με στόχο κομματικά οφέλη.

«Να εμπιστευτούμε τη δημοκρατία»

Ενδεικτικό της στάσης που αναμένεται να ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι το περιεχόμενο της προχθεσινής, καθιερωμένης ανάρτησης του πρωθυπουργού για την εβδομαδιαία ανασκόπηση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «την Παρασκευή, η δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της». Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «οι πολίτες ζήτησαν τα αυτονόητα, αλήθεια και δικαιοσύνη» και «ένα κράτος που λειτουργεί, ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία». «Ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες που να αξίζουν στη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Απηύθυνε, δε, έκκληση να «εμπιστευτούμε τη δικαιοσύνη και να της επιτρέψουμε να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα».

Επίσης έκανε αναφορά και στις υποδομές του σιδηροδρόμου, χαρακτηρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισής τους ως «σύμβολο μιας νέας μάχης». Δεσμεύτηκε, δε, προσωπικά να παραδοθεί μέχρι το 2027 μια άρτια και ασφαλής γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα πει «ναι» στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, όχι γιατί συμφωνεί με το σκεπτικό της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, αλλά διότι τη θεωρεί μια ευκαιρία να φωτιστεί η αλήθεια.

Το θερμόμετρο, ωστόσο, αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα, αφού το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση έχουν ήδη ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και αναμένεται να το επαναλάβουν.

Ένα στοιχείο το οποίο εκτιμάται ότι θα προκαλέσει κατακόρυφη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι αυτό που αφορά την καταγγελία του μπαζώματος του περιρρέοντα χώρου του δυστυχήματος. Το «πινγκ πονγκ» των προηγούμενων ημερών είναι ενδεικτικό όσων πρόκειται να ακολουθήσουν σήμερα στη Βουλή.

Ενδεικτικά, προ διημέρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μνημονεύοντας το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών & Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών ότι δεν υπήρξε εντολή για το μπάζωμα, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος έδωσε την εντολή για την εκταμίευση 650.000 ευρώ για τις εργασίες στον χώρο.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην έχει ενημερωθεί για την εκταμίευση 647.862,80 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με υπογραφή του τότε αρμόδιου υπουργού αναπληρωτή Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του υφυπουργού Ιωάννη Τσακίρη προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας.Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού αναπληρωτήΕθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για παραποίηση της πραγματικότητας επάνω στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Οι πολίτες θα κρίνουν πώς τα πήγαμε»

«Δεν έχουν βάση οι κατηγορίες κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλο, αλλά είμαστε απόλυτα ανοικτοί στην κοινοβουλευτική διαδικασία» σχολίασε ο νυν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης. Όπως είπε, η κυβέρνηση εν συνόλω και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσουν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση τις προτεραιότητες με απτά βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Με βάση αυτά, οι πολίτες -με την αυστηρή κριτική που πρέπει να υπάρχει, αλλά και με αυτή που επιβάλλει η δημοκρατική λειτουργία μας- θα κρίνουν πώς τα πήγαμε, πώς αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα αυτά αλλά και ποια προοπτική δίνουν για την επόμενη μέρα», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Πιθανότατα σήμερα ο πρωθυπουργός δεν θα παραστείστη Βουλή, όπως ήδη έχει κάνει σε προηγούμενες σχετικές συζητήσεις, βασιζόμενος στο σκεπτικό ότι σέβεται τη διάκριση των εξουσιών μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας. Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος και θα δώσει το στίγμα της κυβερνητικής θέσης, ενώ θα πάρουν τον λόγο όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας με κάλπη. Στη συνέχεια, η Βουλή, με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, αναμένεται να συγκροτήσει ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα έχει ένα δίμηνο για την περάτωση των εργασιών της.

Στην αυριανή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει πρώτος τον λόγο. Στο κυβερνητικό επιτελείο αναμένουν την πρόταση δυσπιστίας εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, μόλις κατατεθεί η πρόταση, παύει κάθε άλλο κοινοβουλευτικό έργο και ξεκινά στην Ολομέλεια τριήμερη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Από την ηλεκτρονική εφημερίδα Political

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝέα Δημοκρατία
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν μπορεί να επιστρέφει χωρίς να λογοδοτεί για το 2015»
Ελλάδα

Μαρινάκης για τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα: «Παραμένει σταθερά ίδιος και απαράλλαχτος»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντας το rebranding «πεταμένα λεφτά» και χωρίς ουσιαστική αλλαγή. «Όσοι μπήκαν στη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/09/2026
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη 90η ΔΕΘ (LIVE)
Ελλάδα

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη 90η ΔΕΘ (LIVE)

Παρακολουθήστε ζωντανά την συνέντευξη του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ., Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια της 90ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
09/09/2026
Next Post
hellenic-train

Πάνδημο αίτημα: Διώξτε τη Hellenic Train από την Ελλάδα, καθαρίστε τον ΟΣΕ











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa