ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θ. Πλεύρης: Yπάρχει ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
05/09/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θ. Πλεύρης: Το εθνικό σύστημα υγείας δεν αναμένεται να πιεστεί το καλοκαίρι

Υπάρχει έξαρση σε κρούσματα γρίπης και είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια, ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι υπάρχει ανησυχία για την πίεση που μπορεί να ασκηθεί τον χειμώνα στο ΕΣΥ από τα κρούσματα γρίπης και κορωνοϊού, που θα συνυπάρξουν ωστόσο σημείωσε ότι φέτος, στην τρίτη χρονιά της πανδημίας, δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση για ΜΕΘ λόγω COVID, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει, ενώ υπάρχουν πλέον και οι αντιιικές θεραπείες.

Για τα κρούσματα γρίπης εξήγησε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα και περιορίζαμε την μετάδοση

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό τόνισε ότι θέμα επάρκειας δεν υπάρχει και σημείωσε ότι η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, τόνισε ότι αν υπάρξει ανάγκη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας, όπως σε όλο τον κόσμο. «Έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε νοσήσει, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα θεραπείας και μεταλλάξεις που δεν είναι θανατηφόρες όπως ήταν η Δέλτα. Το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα» τόνισε και συμπλήρωσε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και τεστ.

Related Post

Γεραπετρίτης: «Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση – Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις στην κυριαρχία της»

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής

Μητσοτάκης από το Καστελλόριζο: Στόχος να κλείσουν όλα τα μεγάλα έργα στην επόμενη τετραετία

Σκέρτσος: Η Ελλάδα του 2030 δεν είναι σύνθημα, είναι εθνικός στόχος

Υπάρχει το πρωτόκολλο για την καραντίνα και προφανώς βλέπουμε την πορεία της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν χρειάζεται να πάρουμε με τα δεδομένα που έχουμε.

Για τις ιδιωτικές κλινικές είπε πως πλέον θα μπορούν να κρατούν και να διαχειρίζονται περιστατικά COVID σε απλές κλίνες, καθώς δεν θέλουμε να πιεστεί πάλι το ΕΣΥ και να περιορίσει την τακτική λειτουργία του.

Πρωτίστως, είπε, θα χρειαστούν απλές κλίνες, για ΜΕΘ δεν θα υπάρχει τόση ανάγκη.

«Αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά με όρους διαφορετικούς στον τρίτο χρόνο της πανδημίας, θα μάθουμε να συνυπάρχουμε μέχρι να γίνει μια απλή νόσος» ανέφερε.

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι ο εμβολιασμός για την γρίπη θα γίνει κανονικά στο διάστημα τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι και αυτά θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη.

Συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο.

Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να διευθετηθεί το ζήμτημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, θέμα για το οποίο ο κ. Πλεύρης ήταν καθησυχαστικός.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Γ. Γεραπετρίτης: Ζητήματα κυριαρχίας δεν πρόκειται να μπουν ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τουρκία
Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση – Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις στην κυριαρχία της»

Σαφές μήνυμα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσει ουσιαστική συζήτηση με την Τουρκία για...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/09/2026
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής
Πολιτική

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1947 στην Κοζάνη. Από...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
12/09/2026
Next Post
Έβρος: Μεγαλώνει ο φράχτης

«Έβρος 2» και φύλαξη των ελληνικών συνόρων











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa