ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θα έχει ουσία και διάρκεια η διπλωματία των σεισμών;

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
14/02/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θα έχει ουσία και διάρκεια η διπλωματία των σεισμών;

Επτασφράγιστο μυστικό κρατούσε ο Νίκος Δένδιας την επίσκεψή του στην Τουρκία, την οποία προετοίμαζε από τη Λατινική Αμερική όπου πραγματοποιούσε περιοδεία.

Της ΑΛΕΞΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΗ

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δεν δημοσιοποιεί τις διπλωματικές κινήσεις του, αφού ακόμη δεν έχει διαψεύσει αλλά ούτε έχει επιβεβαιώσει αν είχε τελικά μυστική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο πριν από λίγες εβδομάδες.

Αυτή τη φορά ο προβληματισμός μήπως πάει κάτι στραβά οδήγησε το υπουργείο Εξωτερικών στο να ανακοινώσει τη συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου λίγο πριν απογειωθεί το κυβερνητικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Η καλή προσωπική σχέση Δένδια – Τσαβούσογλου έπαιξε ρόλο στο να οργανωθεί γρήγορα το ταξίδι. Άφησαν πίσω την περίφημη εκείνη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα όπου είχαν αντιπαράθεση μπροστά στις κάμερες και χθες είδαμε μια ζεστή αγκαλιά που χαιρετίστηκε από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Related Post

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργος Μυλωνάκης – Ολοκληρώθηκε ο εμβολισμός του ανευρύσματος

Τσιάρας: Εγώ προσωπικά σύστησα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (video)

Πιερρακάκης από Ουάσιγκτον: Προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις όχι κάθε μήνα, αλλά κάθε εβδομάδα

Στον «Ευαγγελισμό» ο Κ. Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Μυλωνάκη

«This is wonderful», έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα που παρακολουθεί από κοντά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και έχει άμεση επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αλλά και οι δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών θύμιζαν δηλώσεις υπουργών άλλων κρατών.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε λέγοντας ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα πολύ θερμά λόγια που επιφύλαξε για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών και για τη θερμή αναφορά του στην παρουσία τους εκεί. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες που επιχείρησαν εδώ στην Τουρκία, όπως επίσης και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν και από τους Ευρωπαίους διασώστες, διότι είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον κύριο Τσαβούσογλου να επισκεφθούμε τους Αυστριακούς, τους Ολλανδούς και τους Ισλανδούς διασώστες. Από ό,τι μας είπαν, 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει τον τουρκικό λαό και την τουρκική κοινωνία να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο πλήγμα δεν σταματάει εδώ. Έχω εντολή από τον πρωθυπουργό μου, κ. Μητσοτάκη, να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ.
Πέρα από αυτό, θα ήθελα να προσυπογράψω απολύτως αυτό το οποίο ο Μεβλούτ είπε προηγουμένως: Ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

Εθνικά υπερήφανος

Και κατέληξε μιλώντας για την υπερηφάνεια που νιώθει που οι Έλληνες βοήθησαν την τουρκική κοινωνία και τον τουρκικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε την Ελλάδα, διότι ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό με τις τουρκικές Αρχές, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει. «Αμέσως έστειλαν σωστικά συνεργεία και πολλά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές», σημείωσε.

Είναι πράγματι wonderful, όπως λέει και ο Αμερικανός πρέσβης. Και σίγουρα αντανακλά τη θετική άποψη και ευγνωμοσύνη που νιώθουν απέναντι στον ελληνικό λαό οι Τούρκοι πολίτες. Μένει τώρα να τοποθετηθεί επ’ αυτού ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Διότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς από τις απειλές για εκτόξευση πυραύλου Tayfun προς την Ελλάδα θα πρέπει να ερμηνεύσει και να ακολουθήσει το θυμικό του λαού του. Διότι ενδεχόμενη αλλαγή της στάσης του και της ρητορικής του θα βοηθήσει εκείνον στις εκλογές που έχει μπροστά του. Κυρίως όμως θα βοηθήσει να υπάρξει ηρεμία και ασφάλεια στην περιοχή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργος Μυλωνάκης – Ολοκληρώθηκε ο εμβολισμός του ανευρύσματος
Πολιτική

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργος Μυλωνάκης – Ολοκληρώθηκε ο εμβολισμός του ανευρύσματος

Ο Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Ο κ. Μυλωνάκης μετέβη το πρωί...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
15/04/2026
Τσιάρας: Εγώ προσωπικά σύστησα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (video)
Πολιτική

Τσιάρας: Εγώ προσωπικά σύστησα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (video)

Ο βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην εμπλοκή του ονόματός του...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
15/04/2026
Next Post
Κ. Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα 200 – 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση (Video)

Κ. Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα 200 - 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση (Video)

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa