ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: O K. Κυρανάκης τόνισε την ανάγκη για «Ισχυρή εντολή» στη ΝΔ στις ευρωεκλογές

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
29/05/2024
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θεσσαλονίκη: O K. Κυρανάκης τόνισε την  ανάγκη για «Ισχυρή εντολή» στη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών του Κτηματολογίου από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 29 Μαΐου 2024. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Στη σημασία των ευρωεκλογών για την ανάπτυξη, την οικονομία, την καινοτομία, αλλά και για την ισχυρότερη προβολή των εθνικών θεμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι οι ευρωεκλογές είναι απλά μία δημοσκόπηση στιγμής, μία φωτογραφία της στιγμής, όπου αναμετρώμαστε όλοι, όλα τα κόμματα, για τη δυναμική μας στην κοινωνία. Όχι. Οι ευρωεκλογές είναι στιγμή που επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας, τους σοβαρούς εκπροσώπους που χρειάζεται η χώρα να λειτουργήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, για να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις” είπε ο κ. Κυρανάκης και έφερε ως παράδειγμα το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, που απασχολεί 1650 ερευνητές, με ευρωπαϊκούς πόρους, και συνεισφέρει στην καινοτομία και στην ανάπτυξη.

“Αυτοί οι πόροι δε θα είχαν διεκδικηθεί, αν δεν είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ να εντοπίσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν σημασία για τη χώρα μας και να τα φέρει εδώ. Για αυτό και διπλασιάζουμε τα κονδύλια που αφορούν την έρευνα, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση”.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι «έχει τεράστια σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, διότι από εκεί προκύπτει αν θα έχει η χώρα μας έναν ισχυρό πρωθυπουργό, ο οποίος θα μπορεί να θέσει τα βαριά εθνικά ζητήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Υπενθύμισε, ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ είχε καταθέσει πρόταση μομφής, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αλλά αυτή πέρασε τότε και με τη στήριξη βουλευτών των ΑΝΕΛ, κάποιοι από τους οποίους σήμερα βρίσκονται σε αλλά κόμματα, «που επικαλούνται στα λόγια μία ανατροπή της συμφωνίας, η οποία ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι δεν μπορεί να συμβεί» και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις ενέργειες που έγιναν, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Related Post

Ο Ανδρουλάκης παρουσίασε τις 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

Παύλος Μαρινάκης στο ePolitical.gr: Οι δύσκολες συζητήσεις με τον Μητσοτάκη, τα briefing και η «ηλεκτρική καρέκλα» (Video)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδόθηκε η επέκταση στην Καλαμαριά – «Το είπαμε και το κάναμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός (Video)

Μαρινάκης: «Δεν κρύφτηκα ούτε μία στιγμή στα δύσκολα – Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα»

«Ήρθαν τρία μνημόνια, για τα οποία ασκήθηκε πολύ μεγάλη πίεση σε όλους μας για να μπορέσουν να κυρωθούν από την ελληνική βουλή. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ένας ισχυρός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τα έφερε προς κύρωση και επέλεξε ο ίδιος τη στρατηγική της χώρας, δικαιώνοντας τις επιλογές εκείνης της εποχής, είναι ακριβώς, διότι ο κόσμος στη ΝΔ έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό» είπε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε:

«Άρα, λοιπόν, ζητάμε ισχυρή εντολή στις 9 Ιουνίου για να έχει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση, ισχυρό πρωθυπουργό στα εθνικά ζητήματα, να μπορούν να είναι σε πρώτο πλάνο, να μπορεί η Ελλάδα να πατάει το πόδι, να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα μας, να εκπροσωπεί την πατρίδα μας, όπως πρέπει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕυρωεκλογέςΘεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης παρουσίασε τις 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
27/08/2026
Παύλος Μαρινάκης στο ePolitical.gr: Οι δύσκολες συζητήσεις με τον Μητσοτάκη, τα briefing και η «ηλεκτρική καρέκλα» (Video)
Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης στο ePolitical.gr: Οι δύσκολες συζητήσεις με τον Μητσοτάκη, τα briefing και η «ηλεκτρική καρέκλα» (Video)

Σε συνέντευξή του στο ePolitical.gr και στον Χρήστο Μυτιλινιό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά χωρίς το τυπικό πρωτόκολλο του briefing για...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
27/08/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη : Ο Κ. Κυρανάκης παρουσίασε τις νέες ψηφιακές λειτουργίες του Κτηματολογίου – «Είναι επιλογή μας η Θεσσαλονίκη να είναι το κέντρο» (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη : Ο Κ. Κυρανάκης παρουσίασε τις νέες ψηφιακές λειτουργίες του Κτηματολογίου - «Είναι επιλογή μας η Θεσσαλονίκη να είναι το κέντρο» (ΦΩΤΟ)






Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa