ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Το «νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
15/01/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
ΝΔ: Θα «οργώσει» Μακεδονία και Θράκη ενόψει ΔΕΘ

Με τις κάλπες να έρχονται όλο και πιο κοντά, στα κομματικά επιτελεία επικρατεί αναβρασμός, καθώς πρέπει να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με τα ψηφοδέλτια και σταδιακά να ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού. Ήδη μέσα στην εβδομάδα ορίστηκε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΝΔ, αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών,  ο Γιάννης Σμυρλής. Παράλληλα αναπληρωτής γενικός διευθυντής, αρμόδιος για οικονομικά και διοικητικά ζητήματα,ορίστηκε  ο Νίκος Παπουτσής και συντονιστής γενικής διεύθυνσης  ο Θεσσαλονικιός, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Ρεπορτάζ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Με δεδομένο πως η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη, λόγω της απλής αναλογικής, τα κόμματα θα κινητοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουν όσο πιο υψηλά ποσοστά γίνεται . Ωστόσο με βάση τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  η Ν.Δ. θα βγάλει πανελλαδικά 40 έδρες λιγότερες την πρώτη Κυριακή ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ωφελημένο βγαίνει το τρίτο κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., που ίσως στην Ά Θεσσαλονίκης καταφέρει τελικά να εκλέξει δύο βουλευτές.

Στο ψηφοδέλτιο  της Θεσσαλονίκης  θα είναι σίγουρα οι εν ενεργεία βουλευτές και κάποιοι που δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές τους 2019, ενώ αναζητούνται και νέες υποψηφιότητες που θα δώσουν μια νότα ανανέωσης.

Οι πληροφορίες λένε πως ήδη  ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης έχει δώσει τα χέρια με την Πειραιώς  για την Α΄Θεσσαλονίκης  ενώ  κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει και με τον  ευρωβουλευτή και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή  Θοδωρή  Ζαγοράκη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει για ποια από τις δύο περιφέρειες . Το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος σκέφτεται και ο δημοσιογράφος  Δημήτρης Βενιέρης μολονότι σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Related Post

Κικίλιας: Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά

ΕΛ.Α.Σ.: Αυτά είναι τα 400+1 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου – Όλα τα ονόματα

Παύλος Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές

Επαφές Τσίπρα στη Λέσβο με τον περιφερειάρχη Β.Αιγαίου και δημάρχους του νησιού

Το όνομα του πρώην βουλευτή Γιώργου Ορφανού βρίσκεται απ΄όσο γνωρίζουμε στη λίστα καθώς και των πολιτευτών του 2019 Διαμαντή Γκολιδάκη, Νίκου Καραγιαννακίδη, Παναγιώτη Κοκκόρη όπως και του Μάριου Δράμαλη που διεκδικεί θέση για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο. Μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Α΄Θεσσαλονίκης έχει εξασφαλίσει και η Αφροδίτη Νέστορα.

Στέγη αναζητούν οι «ορφανοί» γαλάζιοι σταυροί του 2019, της Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης

Στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 πρώτος σε σταυρούς, ως πρώην Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής ενώ σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών η σειρά κατάταξης σε σταυρούς έχει ως εξής: Κώστας Γκιουλέκας (36.596), Έλενα Ράπτη (32.398), Σταύρος Καλαφάτης (31.664), Στράτος Σιμόπουλος (16.061), Άννα Ευθυμίου(14.929) και Δημήτρης Κούβελας (14.464).

Πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ ήταν ο Νίκος Ταχιάος με 13.439 σταυρούς και ακολουθούν ο Παναγιώτης Κοκκόρης (13.337), ο Δημήτρης Βενιέρης (13.077), Διαμαντής Γκολιδάκης (11.805), ο Δημήτρης Σταμάτης (11.538), ο Δημήτρης Γαλαμάτης (10.074), η Σύνθια Σάπικα (9.435), ο Νίκος Καραγιαννακίδης (8.696), η Βίκυ Νάκου (6.303), η Νιόβη Παυλίδου (6.159), η Αφροδίτη Λατινοπούλου  (5.297), η Αναστασία Τζαμπαζλή (4.221) και η  Φίλου Άτζελα (2.739). Ωστόσο, μετά από την ένσταση που κατέθεσε στο εκλογοδικείο ο Παναγιώτης Κοκκόρης δικαιώθηκε και πήρε τη θέση του Νίκου Ταχιάου ως επιλαχών.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, του 2023, εκτός ψηφοδελτίου μένουν σίγουρα  5 πολιτευτές. Πρόκειται για τον Νίκο Ταχιάο, τον Δημήτρη Σταμάτη, τη Βίκη Νάκου, τον Δημήτρη Γαλαμάτη και την Αφροδίτη Λατινοπούλου που διαγράφηκε από τη ΝΔ, ενώ καμία πρόθεση να βρεθούν ξανά στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο δεν έχουν εκφράσει η Αναστασία Τζαμπαζλή, και η Άντζελα Φίλου. Η Σύνθια Σάπικα επίσης, έχει γράψει σε αρθρογραφία της ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Το 2019 η Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εξέλεξε τους εξής τρεις (3) βουλευτές : Θεόδωρο Καράογλου (31.638), Σάββα Αναστασιάδη (26.377) και Δημήτρη Βαρτζόπουλο (23.479).

Πρώτος επιλαχών βουλευτής ήταν ο Φάνης Παπάς  με 21.685 και ακολουθούν  οι :Γιάννης Καραγιάννης (14.487), Κατερίνα Ζιούτα (8.577), Παρασκευή Κουρτίδου (7.617), Ανατολή Κωνσταντινίδου (7.452), Γιώργος Λαζαρίδης (6.973), Ανατολίτη –Πλάρα Χριστίνα (5.491), Έρρικα Σημαδοπούλου (2.667) και Κωνσταντίνος Φωτίου (2.561).

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, του 2023, δεν θα δούμε στο ψηφοδέλτιο τους: Γιάννη Καραγιάννη (γενικός διευθυντής ΚΕΔΕ πλέον), Παρασκευή Κουρτίδου, Ανατολή Κωνσταντινίδου, Γιώργο Λαζαρίδη, Έρρικα Σημαδοπούλου και Κωνσταντίνο Φωτίου. 

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που συζητιούνται είναι η Άρτεμις Αγαθοκλέους και η Σοφία Λαβασά και οι δυο προερχόμενες από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Tags: Θεσσαλονίκη
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Πειραιάς: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε τελωνείο για εκτελωνιστικές απάτες – Βρέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ μετρητά
Πολιτική

Κικίλιας: Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
14/07/2026
ΕΛ.Α.Σ.: Αυτά είναι τα 400+1 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου – Όλα τα ονόματα
Πολιτική

ΕΛ.Α.Σ.: Αυτά είναι τα 400+1 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου – Όλα τα ονόματα

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανακοίνωσε τη σύνθεση του Εθνικού της Συμβουλίου, το οποίο αριθμεί 401 μέλη και έχει πρόεδρο τον...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
13/07/2026
Next Post

Χανιά: Θανατηφόρο τροχαίο στον κόμβο Σούδας














Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa