ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Το στοίχημα του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
10/09/2022
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Τι κρίνει το πακέτο παροχών της ΔΕΘ;

Με «πολιορκητικό κριό» ένα πακέτο εξαγγελιών με μέτρα στήριξης απέναντι στο ράλι του φυσικού αερίου, αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς από το 2023 και μειώσεις φόρων και με «όχημα» τα μέχρι σήμερα μετρήσιμα αποτελέσματα της γαλάζιας τριετίας, θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την αυλαία της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Της ΕΛΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Λόγω της συγκυρίας, το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά αυξημένο και είναι βέβαιο ότι θα παρακολουθήσουν την ομιλία του όχι μόνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τα ΜΜΕ, αλλά η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που εξακολουθεί να θεωρεί την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη τη μόνη ικανή να μας «περάσει και από αυτή την καταιγίδα».

Το στοίχημα είναι κρίσιμο για τον κ. Μητσοτάκη και η ομιλία του εκ των πραγμάτων θα είναι βαρόμετρο για το κλίμα των επόμενων, άκρως προεκλογικών μηνών.

Μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες, όπως οι ηλικιωμένοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, περιμένουν με αγωνία τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Related Post

Σδούκου: Τα μέτρα για τους αγρότες είναι σε φάση υλοποίησης

Τασούλας: Η ΕΛΑΣ, με το προσωπικό της, που είναι παιδιά του Ελληνικού λαού, προστατεύουν τη ζωή, την τιμή, την περιουσία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Μητσοτάκης: Το κλίμα της HORECA αποτυπώνει μια οικονομία που αναπτύσσεται

Κουτσούμπας: Ο λαός μπορεί να βγει στο προσκήνιο και να γίνει το αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε προ ημερών να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών ή, για την ακρίβεια, να τον προσγειώσει σε ρεαλιστικά επίπεδα. Και όλα δείχνουν ότι η ομιλία του θα είναι προσεκτική και μετρημένη. Θα περιλαμβάνει, ωστόσο, και κάποιες εκπλήξεις, ικανές να προκαλέσουν θετικό απόηχο στην κοινωνία.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι η ακρίβεια και όχι η αντιπολίτευση, που δείχνει αδυναμία να καρπωθεί τη δεδομένη φθορά μετά από τρία σκληρά χρόνια διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί πλήρως και πράττει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξει όσο πιο γενναιόδωρα γίνεται την κοινωνία.

Δεν της διαφεύγει ωστόσο -και είναι δείγμα μεγάλης ωριμότητας και αξιοπιστίας αυτό- η επώδυνη εμπειρία της προηγούμενης δεκαετίας.

Η χώρα μας έχει πετύχει πολλά τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει φτάσει… στον παράδεισο. Έχει βγει από την ενισχυμένη εποπτεία, αλλά έχει ακόμα τραύματα ανοικτά και εκκρεμότητες άλυτες. Και το πιο σημαντικό: Είναι και αυτή, όπως και υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρα δύσκολη ενεργειακή κρίση, η οποία ουδείς μπορεί να εικάσει με βεβαιότητα πού θα καταλήξει.

Στις πολλές προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος, ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε την ίδια συνταγή. Της αλήθειας και της αναγνώρισης και διόρθωσης των όποιων λαθών. Και οι πολίτες τού το πίστωσαν, περιβάλλοντάς τον σταθερά με εμπιστοσύνη.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων έπληξε για πρώτη φορά το προφίλ της θεσμικότητας που έχει κατακτήσει ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το λάθος και προέβη σε όλες εκείνες τις αναγκαίες κινήσεις για την σε βάθος διερεύνηση. Όμως, τα περιθώρια για μετεκλογική συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «εξαϋλώθηκαν» αιφνιδίως. Είτε λόγω της υπόθεσης αυτής, είτε με αφορμή. Μικρή σημασία έχει.

Αυτό που έχει τώρα αξία για τον κ. Μητσοτάκη είναι να ανακτήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε κατακτήσει με ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του λεγόμενου κεντρώου χώρου. Αυτούς τους ψηφοφόρους, που σε ποσοστό κοντά στο 60%, σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τάσσονται κατά των προώρων εκλογών. Τις θεωρούν επιζήμιες για τη χώρα και εμμέσως «εξουσιοδοτούν» τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαχειριστούν τα όσα δραματικά έρχονται ως συνέπεια της κλιμακούμενης ενεργειακής κρίσης.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, όπως και οι κεντροδεξιοί και δεξιοί ψηφοφόροι, στήριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Και το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων θα έχει ξεχωριστή θέση στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να δώσει έμφαση στην πρόθεσή του να εφαρμόσει άμεσα ένα ευρύ και πολυεπίπεδο φάσμα μεταρρυθμίσεων, με φόντο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, αλλά πάντα με γνώμονα τη στήριξη των πιο αδυνάτων οικονομικά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Tags: ΑπόψειςΔΕΘ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αλεξάνδρα Σδούκου: «Η στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικροπολιτική και υποκριτική»
Πολιτική

Σδούκου: Τα μέτρα για τους αγρότες είναι σε φάση υλοποίησης

Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το πετρέλαιο στην αντλία Στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στα μέτρα στήριξης που έχουν...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/02/2026
Συλλυπητήρια του ΠτΔ Κ. Τασούλα για την απώλεια του Απ. Βεσυρόπουλου: «Στην οικογένεια του εκφράζω τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια»
Πολιτική

Τασούλας: Η ΕΛΑΣ, με το προσωπικό της, που είναι παιδιά του Ελληνικού λαού, προστατεύουν τη ζωή, την τιμή, την περιουσία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στην  επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/02/2026
Next Post

Σεισμική δόνηση 3,9 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης – Αντικυθήρων

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Γίνονται και αυτά! Τα 4 ζώδια που είναι πιθανό να χωρίσουν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Γίνονται και αυτά! Τα 4 ζώδια που είναι πιθανό να χωρίσουν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa