, Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κ.Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Το 2021 ελπίζω ότι θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την κρίση

Του Γιώργου Νεοχωρίτη
«Το σχέδιο της κυβέρνηση για το πως θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, τους Έλληνες εργαζόμενους, τις ελληνικές επιχειρήσεις στο δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα που έρχονται», θα παρουσιάσει, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός μετά το μπαράζ συναντήσεων που είχε σήμερα στο ΥΜΑΘ με φορείς της πόλης σε δηλώσεις του είπε πως «Γλυκόπικρη η σημερινή μου επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι κάθε φορά που βρίσκομαι στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρόνια και αναγκαστήκαμε να πάρουμε την απόφαση την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για λόγους απόλυτους ευνόητους και κατανοητούς. Επέλεξα όμως να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο, να εκφωνήσω την παραδοσιακή μου ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στην οποία θα παρουσιάσω το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, να κάνουμε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και το απόγευμα να μιλήσω σε μια ειδική εκδήλωση για το σχεδιασμό μας και όσα θα κάνουμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη».
«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα σε μια σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς αλλά και με τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των έργων να κάνουμε μια επισκόπηση της σημαντικής προόδου που έχει συντελεστεί αυτούς τους 12 μήνες.
Θα έχουμε την ευκαιρία το επόμενο Σάββατο να μιλήσω πιο αναλυτικά για το τι έχουμε κάνει και κυρίως για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς της πολιτικής που αφορούν την Θεσσαλονίκη, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα ζητήματα, που αφορούν τα αστικά λεωφορεία. Ξέρω ότι έχουμε να κάνουμε ακόμη πολύ δουλειά αλλά έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος μέχρι σήμερα. Θα μιλήσουμε για το μετρό, για το έργο του Fly Over, για το στρατόπεδο Παύλου Μελά, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για τη ΔΕΘ, για το Thess Intec αλλά για τις υπόλοιπες σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης στον τομέα της εκπαίδευσης, στον τομέα της καινοτομίας. Θα είναι μια ευκαιρία με την ομιλία που θα κάνω να παρουσιάσω το σχέδιο της κυβέρνηση για το πως θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, τους Έλληνες εργαζόμενους, τος ελληνικές επιχειρήσεις στον δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα που έρχονται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Για την ομιλία του στην φετινή ακυρωθείσα ΔΕΘ ο κ.Μητσοτάκης είπε«Θα είναι περιορισμένη η προσέλευση στην ομιλία μου. Επέλεξα συνειδητά να περιορίσω στο ελάχιστο τις συμμετοχές μελών της κυβέρνησης έτσι ώστε να δοθεί να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι παραγωγικοί αλλά και οι απλοί πολίτες».
Για την κρίση του κορωνοϊού τόνισε ότι «Θα βγούμε από την κρίση όταν θα βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για τα χρονοδιαγράμματα όσον προς την διαθεσιμότητα εμβολίων που θα έχουμε ως ελληνική κυβέρνηση. Έχουμε έξι δύσκολους μήνες μπροστά μας. Το 2021 ελπίζω ότι θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την κρίση και θα βάλουμε τα θεμέλια για μια πολύ ουσιαστική ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.