, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Α. Τσίπρας για Τέμπη: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

«Αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Τσίπρας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ανέλαβε ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές για υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα.Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που κι εγώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια αλλά φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε, αντιπαραβάλλοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».

«Είναι αδιανόητο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως «η διαπίστωση του μέσου πολίτη είναι ότι το κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται την ασφάλεια μόνο για να διορίζει και να προσλαμβάνει αστυνομικούς. Δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε νοσηλευτές, δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, δεν έχουμε σταθμάρχες» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.