, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα είναι στους πρωταγωνιστές στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας

«Η Beyond είναι η δυνατότητα μας να προβάλουμε στο εξωτερικό όλη την πρόοδο που κάνει και θα κάνει ακόμη περισσότερο η χώρας μας πάνω στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας», δήλωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond 4.0, στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «φιλοδοξούμε η Ελλάδα να αποτελέσει ένα κομμάτι των διεθνών πρωταγωνιστών σε αυτόν τον τομέα. Το υλικό που είναι το ανθρώπινο δυναμικό το έχουμε».

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στην δημιουργία του τεχνολογικού hub της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες. «Αρχικά η επένδυση προέβλεπε 200 θέσεις εργασίας. Περίπου έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της επένδυσης αυτής, ο Άλμπερτ Μπουρλά μου ανακοίνωσε ότι τελικά θα επεκταθούν οι προσλήψεις στις 500 και σήμερα έχουν φτάσεις στις 700», δήλωσε ο υπουργός. Μάλιστα, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι πως ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά του είχε γνωστοποιήσει πόσο πολύ περήφανος είναι για την πόλη του, τη Θεσσαλονίκη γιατί στην αμερικανική εταιρείας έχουν ενθουσιαστεί από την ποιότητα και τον αριθμό των βιογραφικών που έλαβαν από την Ελλάδα. «Ανακάλυψαν ότι μπορούν να βρουν εξαιρετικά παραγωγικά στελέχη για να δουλεύουν στη Θεσσαλονίκη με εξαιρετικά ανταγωνιστικούς μισθούς σε σχέση με αυτά που θα πλήρωναν σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης ή Αμερικής», περιέγραψε. «Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση η έναρξη της λειτουργίας της CISCO συμβάλει καθοριστικά γιατί θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε από μικρές ηλικίες τα νέα παιδιά και να βάλουμε σε αυτόν τον δρόμο ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, που θα μπορούν στο μέλλον να αποτελέσουν στελέχη επενδύσεων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι για να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό.

«Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας είναι ταχεία και για αυτό το λόγο αλλάζουν τα πάντα», σχολίασε.

ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας.

Στο Elevate Greece, που αποτέλει την επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας.

«Σε λιγότερο από έναν χρόνο έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του συστήματος καινοτομίας. Όμως έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε και σημαντικά κίνητρα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις», σημείωσε ο υφυπουργός. Για παράδειγμα, το πρώτο κίνητρο ήταν για επενδυτικούς αγγέλους, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον κ.Δήμα, δεν έχει δημιουργήσει ξανά η ελληνική πολιτεία. «Το κάθε φυσικό πρόσωπο που επενδύει σε νεοφυή επιχείρηση του Elevate Greece έχει την φορολογική έκπτωση της τάξεως του 50% της επένδυσης που πραγματοποίησε. Αυτό είναι ένα κίνητρο που ήδη αποδίδει και προσφέρει αυξημένη ρευστότητα στις νεοφυείς επιχειρήσεις του συστήματος καινοτομίας», πρόσθεσε ο κ.Δήμας. Το δεύτερο κίνητρο έχει να κάνει με το να γίνει πιο ελκυστική η εργασία σε νεοφυείς εργασίες για τους εργαζόμενους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. «Το τρίτο είναι η δράση του ΕΣΠΑ, που τρέχει και ήδη πληρώνει για την ενίσχυση της ρευστότητα των νεοφυών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού με την μορφή της μη επιστρεπτέας προκαταβολής της τάξεων του 80%», δήλωσε ο κ.Δήμας.

ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo Τάσος Τζήκας

Όσον αφορά την φετινή διοργάνωση της τεχνολογικής έκθεσης Beyond 4.0 ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι Παρόλα τα καιρικά προβλήματα και τις όποιες μικροδυσκολίες εμφανίστηκαν ήδη οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι γιατί ξεκίνησαν να γίνονται συμφωνίες.

ο Ιδρυτής του Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), Μιχάλης Στάγκος

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής του Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), Μιχάλης Στάγκος είπε ότι η Beyond θα γίνει μια διεθνής έκθεση και θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σαν έναν δυναμικό κόμβο όπου παράγεται γνώση και μια νέα γενιά τεχνολογικών επιχειρηματιών.

«Στόχος είναι να κάνουμε την Beyond ένα γεγονός που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού και που ο Ίλον Μασκ και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα την επισκεφθούν στο μέλλον για να μιλήσουν και να παρουσιάσουν την νέα γενιών προϊόντων τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.