, Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

search icon search icon

Χ. Σταϊκούρας: Εντός του 2024 παραδίδεται το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Προχωρά η διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας σιδηροδρόμων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο υπουργός παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου το προηγούμενο 6μηνο ενώ αναφέρθηκε στις νέες, δηλαδή την πρόοδο κατασκευής εμβληματικών δημοσίων έργων καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών.

Οι 20 δράσεις που προγραμματίζονται

Από τις 20 πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το 2024 είναι μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση μεγάλων δημόσιων έργων, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η οδική σύνδεση Άκτιο – Αμβρακία, τμήματα του ΑυτοκινητόδρομουΕ-65 μέχρι την Καλαμπάκα, καθώς και τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι από αύριο ανοίγει ξανά για το επιβατικό κοινό η σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ύστερα από προσωρινή αποκατάσταση μετά από τις φυσικές καταστροφές.

Μέχρι τον Απρίλιο του ‘24, αναμένονται τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ τα λεωφορεία φυσικού αερίου αναμένονται το 2024-2025. Επιπλέον, εντός του ‘24 ο νέος διαγωνισμός για τα λεωφορεία με αντιρρυπαντική λειτουργία. Και τέλος, ενισχύεται η συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη με την παράδοση και του μετρό εντός του νέου έτους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.